Balans en wedstrijdplanning

door Kitty - Startlijsten.nl
Balans en wedstrijdplanning

Vandaag was de balans weer even kwijt. Waarschijnlijk klinkt dit voor veel mensen heel herkenbaar.
Ik heb een gezin, een bedrijf en een paard waar ik actief mee sport. En alledrie kosten ze veel tijd.
Nu zat ik weer met de wedstrijdkalender voor mijn neus om wat leuke wedstrijden uit te zoeken, maar er zijn dan heel wat afwegingen waardoor ik er regelmatig voor kies een wedstrijd niet te rijden.

Een zoon op tennis en voetbal met vaak op zaterdag wedstrijden, een dochter die op zaterdag ponyrijdt, zelf niet te ver willen rijden voor een wedstrijd omdat je anders al een dagdeel kwijt bent aan reizen. Er worden veel wedstrijden georganiseerd, maar dan nog valt het niet mee een planning te maken.

Wedstrijden door de week zijn niet zo handig, want overdag ben ik aan het werk. 's Avonds heb ik eens in de week springles en eens in de week tennisles. Dus plan ik de meeste wedstrijden op zondag. Maar het gezin vindt het ook leuk als ik af en toe gewoon gezellig thuis ben.

Ik hoor je al denken: dan sla je een keer een spring- of tennisles over... Ja, dat zou kunnen. Alleen als ik me ergens voor aanmeld, wil ik er ook volledig voor gaan. Dus als ik me aanmeld voor springlessen, is het wel de bedoeling dat ik daar zoveel mogelijk naar toe ga.

Keuzes, keuzes, keuzes...

Meestal kijk ik welke wedstrijden er redelijk in de buurt zijn en waar ik graag zou starten. Dan pak ik de agenda erbij en kijk op welke van deze dagen ik ook tijd vrij kan maken. En dan kies ik daar twee in de maand van uit. Op die manier is het nog enigszins te combineren met alle hobby's van de gezinsleden.

Hoe doen jullie dat eigenlijk? Met welke factoren moet jij eigenlijk rekening houden bij het inplannen van wedstrijden?

Laat hieronder je reactie achter.

Ook interessant

 • Voorwaarts

  Voorwaarts

  Mijn instructeur zei vroeger altijd (als ik met een rood hoofd van inspanning te paard zat) dat het paard de enige was die moe mocht worden tijdens het rijden. En eigenlijk is het ook heel simpel: jij geeft been en je paard reageert daar voorwaarts op. Jij maakt een ophouding en je paard komt daarop terug.

 • Dressuur: Takt

  Dressuur: Takt

  Het eerste begrip uit het eerder genoemde Skala der Ausbildung is het begrip "takt". De drie basisgangen waar het paard over beschikt zijn stap, draf en galop. Elk van deze gangen heeft een eigen takt. Takt is een eerste basisvoorwaarde voor het paardrijden.

 • Springen: Een eerste basis

  Springen: Een eerste basis

  Het succes in de springring hangt niet alleen af van de springaanleg van paard en ruiter, maar ook van de mate van africhting van het paard om controle en balans te houden tussen de hindernissen.

 • Disclaimer, privacy en cookies

  Disclaimer, privacy en cookies

 • Evenementen

  Evenementen

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

 1. Jacqueline

  #1

  Het wordt pas echt leuk als je dochter ook gaat starten !!
  (ik ga in ieder geval geen twee dagen op wedstrijd in een weekend met een dochter bij de pony's en zelf bij de paarden))

 2. wytske

  #2

  balans gezin,eigen bedrijf, paardrijden gecombineerd met het pogen tot regelmatig trainen in het nederlandse weer....het blijft iedere keer weer een uitdaging ;-)

 3. PonyteamHoekstra

  #3

  Heel herkenbaar , werk zelf 65u.gemiddeld in de week mijn pony zo vaak mogelijk inspannen de eens week 5x de andere week 3x . Idd leuke gezellige wedstrijden in de buurt max.1uur rijden zeker voor de indoor wedstrijden. Buitenwedstrijden 1,5u.max. mijn oudste dochter begint nu ook met mennen en wil 1x in de week onder het zadel gaan rijden wordt dus ook behoorlijk plannen. Maar wel leuk om samen de zelfde sport te doen .

 4. Cpony

  #4

  Ponyrijden 6 x in de week wedstrijden 1 x in de 14 dagen. En nog 3 kinderen rond hebben lopen die ook graag willen dat mama mee gaat overal heen.. eten koken onder schooltijd.. de was smorgens vroeg en savonds en verder ...

 5. Sanne

  #5

  Haha, gelukkig ben ik niet de enige met dit "probleem" het is en blijft voor mij ook een hele puzzel en balanceren om alle ballen in de lucht te houden. Zelf schieten mijn paard en ik er dan maar bij in, paard loopt wederom een dag langer buiten. Dat is dan ook het probleem om alles goed te willen doen, maar wat voor mij zo belangrijk is, goed voor de kids zorgen en rijden voor mijn ontspanning en ook nog op concours en dan hebben we ook nog en man, oh ja laten we onze mannen niet vergeten aiii

Nu op de voorpagina

 • Nieuw artikel: Indoor-Outdoor Cross Exloo
 • TV Vandaag: Roland Grand Slam (Zwitserland)
Klik hier voor de voorpagina

Nieuwste vacatures

Chat