Wedstrijdtenue: net even wat anders

zondag 27 oktober 2019 door Editorial by QHP
Wedstrijdtenue: net even wat anders

De meeste ruiters rijden op wedstrijd met een zwart of navy wedstrijdjasje. Maar wist je dat je heel veel andere leuke dingen mag dragen tijdens wedstrijden? We hebben voor je op een rijtje gezet wat wel en niet mag.
 

Cap
Een cap is natuurlijk vanwege de veiligheid verplicht op wedstrijd, ook op het losrijterrein! De cap moet aan de geldende veiligheidsnorm voldoen, maar verder is er niets beschreven over de kleur. Je mag dus helemaal los qua kleur, glitters en patroontjes etc.

Wedstrijdjas
Het belangrijkste onderdeel van een wedstrijdoutfit: het wedstrijdjasje. In het KNHS reglement staat beschreven dat er een rij-jas, type colbert, gedragen moet worden tijdens wedstrijden. Dit houdt in dat het jasje de bekende revers en kraag moet hebben. Qua kleur mag je doen wat je wilt. Hier zijn geen regels aan verbonden. Durf jij wel wat kleur aan? Ga dan voor bijvoorbeeld voor de Salsa Red wedstrijdjas Coco van QHP. Chique en kleurrijk!
 
Wedstrijdshirt
Een wedstrijdshirt moet volgens het reglement korte of lange mouwtjes en een hoge boord of kol hebben. Ook hier staat niets beschreven over een kleur dus je kan bijvoorbeeld kiezen voor een olijfgroen wedstrijdshirt, zoals deze Felien. Maar iets met een mooie sparkle, zoals wedstrijdshirt Emilee, mag ook.
 
Rijbroek
De regels over de rijbroek zijn wel wat strenger. Een rijbroek moet wit, beige of geel zijn. Er is dus wat minder kleurkeuze hierbij. Het zitvlak en de kniestukken mogen wel een andere kleur hebben. Je kan er dus voor zorgen dat de broek wat rustiger is en je knalt met de andere items van jouw outfit.

Schoeisel
Tijdens wedstrijden moeten ruiters rijlaarzen of jodhpurs met gladde, gelijk kleurige chaps dragen. Hier mag je dus ook weer helemaal los met kleur, patronen en glitters. Houd dus wel in de gaten dat de jodhpur en chap hetzelfde gekleurd zijn wanneer je deze wil dragen.

Zo, dan hebben we de hele outfit gehad. Veel mix en match plezier! Maak er een leuke outfit van!

Ook interessant

Nu op de voorpagina

Chat