Wedstrijdtenue: net even wat anders

zondag 27 oktober 2019 door Editorial by QHP
Wedstrijdtenue: net even wat anders

De meeste ruiters rijden op wedstrijd met een zwart of navy wedstrijdjasje. Maar wist je dat je heel veel andere leuke dingen mag dragen tijdens wedstrijden? We hebben voor je op een rijtje gezet wat wel en niet mag.
 

Cap
Een cap is natuurlijk vanwege de veiligheid verplicht op wedstrijd, ook op het losrijterrein! De cap moet aan de geldende veiligheidsnorm voldoen, maar verder is er niets beschreven over de kleur. Je mag dus helemaal los qua kleur, glitters en patroontjes etc.

Wedstrijdjas
Het belangrijkste onderdeel van een wedstrijdoutfit: het wedstrijdjasje. In het KNHS reglement staat beschreven dat er een rij-jas, type colbert, gedragen moet worden tijdens wedstrijden. Dit houdt in dat het jasje de bekende revers en kraag moet hebben. Qua kleur mag je doen wat je wilt. Hier zijn geen regels aan verbonden. Durf jij wel wat kleur aan? Ga dan voor bijvoorbeeld voor de Salsa Red wedstrijdjas Coco van QHP. Chique en kleurrijk!
 
Wedstrijdshirt
Een wedstrijdshirt moet volgens het reglement korte of lange mouwtjes en een hoge boord of kol hebben. Ook hier staat niets beschreven over een kleur dus je kan bijvoorbeeld kiezen voor een olijfgroen wedstrijdshirt, zoals deze Felien. Maar iets met een mooie sparkle, zoals wedstrijdshirt Emilee, mag ook.
 
Rijbroek
De regels over de rijbroek zijn wel wat strenger. Een rijbroek moet wit, beige of geel zijn. Er is dus wat minder kleurkeuze hierbij. Het zitvlak en de kniestukken mogen wel een andere kleur hebben. Je kan er dus voor zorgen dat de broek wat rustiger is en je knalt met de andere items van jouw outfit.

Schoeisel
Tijdens wedstrijden moeten ruiters rijlaarzen of jodhpurs met gladde, gelijk kleurige chaps dragen. Hier mag je dus ook weer helemaal los met kleur, patronen en glitters. Houd dus wel in de gaten dat de jodhpur en chap hetzelfde gekleurd zijn wanneer je deze wil dragen.

Zo, dan hebben we de hele outfit gehad. Veel mix en match plezier! Maak er een leuke outfit van!

Ook interessant

 • Review: Thermorijbroek Kamila

  Review: Rijbroek Kamila

  We gingen een rijbroek van QHP testen! Benieuwd hoe dat afliep?

 • 5 tips om warm te blijven in de winter

  5 tips om warm te blijven in de winter

  Bij het paardrijden kan het in de winter best eens koud zijn... Hoe lossen we dit op? Hier 5 tips van QHP!

 • Losrijden bij springwedstrijden

  Losrijden bij springwedstrijden

  Springen op wedstrijd is al spannend genoeg. Hoe rijd je los tijdens springwedstrijden?

 • Het rijden van wedstrijden (startdocumenten)

  Het rijden van wedstrijden (startdocumenten)

  Om aan KNHS wedstrijden te kunnen deelnemen, heb je een startpas nodig.  Een startpas is het bewijs dat je met een bepaalde pony of paard bij de KNHS bent ingeschreven om wedstrijden te rijden. Op een startpas staan de gegevens van de ruiter of menner en een omschrijving van het paard.

 • Het rijden van wedstrijden (voorbereiding)

  Het rijden van wedstrijden (voorbereiding)

  Neem de proefjes goed door en rijd ze een paar keer waarbij je iemand de proef laat voorlezen, poets je paard/pony en vlecht de manen en/of staart, poets je harnachement, kijk je kleding na of alles gewassen en netjes is.

Nu op de voorpagina

 • Nieuw artikel: De snelste barrage
Klik hier voor de voorpagina

Nieuwste vacatures

» Alle hippische vacatures bekijken
Chat