5 tips om warm te blijven in de winter

door QHP (Editorial)

Brrr… in de winter naar stal gaan is toch een stuk minder leuk dan in de zomer. De kou, regen en sneeuw zorgen voor een extra uitdaging. Gelukkig kun je je beschermen tegen dit weer! Daarom hebben wij een paar tips opgesteld waarmee jij jezelf kan voorbereiden op de koude winter.


1. Hippe hoofddeksels
Wist je dat je 30% van je lichaamswarmte verliest via je nek en hoofd? Met cap rijden is dus niet alleen veilig, maar ook erg handig om warm te blijven! Naast het paard kun je natuurlijk een muts dragen om warm te blijven. Nog een tip: ga voor een shirt en jas met een opstaande kraag, zoals sportshirt Anniek. Dit is lekker warm in de nek.
 
2. Voorkom wintertenen
Wist je dat sokken die vocht goed afvoeren de sleutel zijn tot warme voeten? Skisokken zijn eigenlijk perfect voor de winter: warm en goed vocht afvoerend. Kies dan ook voor een laars met een warme voering zoals outdoorlaars Blake. Deze laars is tot halverwege de kuit waterdicht zodat jouw voeten ook droog blijven. Tip: kies een maatje groter dan normaal. Dan kun je nog dikke sokken aan en wordt de laars niet te krap. Dit zorgt namelijk voor een slechte doorbloeding waardoor je koude voeten krijgt.

3. Laagjes, laagjes en nog eens laagjes
Kledinglaagjes helpen lichaamswarmte vast te houden. Ga voor een eerste laagje voor iets wat vocht goed afvoert. Vocht, dus zweet, zorgt er namelijk voor dat je afkoelt. Thermo ondergoed klinkt niet heel sexy, maar warm is het wel! Ga daarna voor een laag die je lichaamswarmte goed vasthoudt, zoals trainingsshirt Fianne of vest Susy. Sluit je laagjes af met een waterdichte jas die wind goed tegenhoudt.
 
4. Winterse rijbroek
Thermorijbroeken zijn zeker een aanrader in de kou! Softshell rijbroek Kamila is bijvoorbeeld voorzien van een warme fleece voering. De softshell buitenkant van de rijbroek beschermt goed tegen kou, wind en omdat de stof ook waterafstotend is, ben je zelfs tegen regen beschermd. Precies wat je nodig hebt in de winter!
 
5. Warme handen
Heb jij ook zo’n hekel aan koude handen? Gelukkig zijn er heerlijke warme winter handschoenen. Kies voor een handschoen die ook grip heeft aan de binnenkant. Zo kan je gewoon rijden en de stalgang aanvegen zonder dat de teugels of bezem door jouw handen glippen. Handschoen Star Wars is hier perfect voor. Toch koude handen gekregen? Warm je handen op aan een kop thee of chocolade melk in de kantine.


Met al deze tips krijg jij het niet meer koud, dus kom maar op met die winter!

Ook interessant

Chat