Duo-test: Rijbroek Softshell Alexa van QHP

door Daphne & Kitty - Startlijsten.nl
Duo-test: Rijbroek Softshell Alexa van QHP

RIJBROEK SOFTSHELL ALEXA - QHP
Volwassenen: € 129,95 / Kinderen: € 96,95


“Lekker warm en mooi afgewerkt!”


Algehele score: 8,5

 

Pluspunten:
+ Heerlijk warm
+ Waterafstotend
+ Chique uitstraling
+ Diepe steekzakken
+ Anti-slip zitvlak

Minpunten:
- Iets kort voor lange benen
- Kindermaten alleen in zwart verkrijgbaar

Introductie
Vandaag mogen we samen een rijbroek testen: moeder Kitty en dochter Daphne. De QHP-rijbroek Alexa is er in kinder- en volwassen maten. We hebben expres allebei voor een andere kleur gekozen. De damesbroek is er in drie kleuren: zwart, bordeaux en wit. Voor de kinderen is alleen de zwarte variant beschikbaar.
Daphne kijkt al verheugd naar de mooie glimmende steentjes bovenaan de steekzakken wanneer ze de broek uit de verpakking haalt!

We zijn allebei flinke koukleumen, dus we zijn erg benieuwd naar deze softshell rijbroek!

Laat de duo-test maar beginnen!

De eerste indruk
Een chique ogende rijbroek met zilverkleurige stiksels en subtiele zwarte glimmende steentjes bovenaan de steekzakken. De softshell-stof is lekker zacht en voelt winters dik aan. Het zitvlak is anti-slip door een siliconen pijltjespatroon.
Aan de achterkant zitten nepzakken die ook voorzien zijn van een zilverkleurig stiksel en zwarte steentjes.

Pasvorm
Daphne heeft een rijbroek maat 176 aan en Kitty een maat 40.
Bij Daphne zit de broek mooi aangesloten rond de bovenbenen, maar bij haar kuiten iets aan de losse kant.
Bij Kitty zit de broek overal mooi aangesloten zonder te strak te zijn.
Qua lengte had hij bij beiden iets langer mogen zijn, maar dit is niet hinderlijk. Sowieso al niet omdat je er met paardrijsokken en laarzen niks van merkt.

In de praktijk
Heel gezellig, samen rijbroeken testen. We waren het er meteen al over eens bij deze broek: heerlijk voor de winter! De rijbroek is vanaf het eerste moment lekker warm.
Beiden hebben we lange benen, waardoor we de rijbroek misschien net iets aan de korte kant vinden, maar eenmaal volledig in tenue, is dat verder niet hinderlijk.

“Handig, diepe steekzakken,” zegt Kitty.
“Ja, daar past mijn telefoon goed in,” antwoordt Daphne.
Vandaag hebben we geen paard meer op de planning, dus morgen moeten we maar even kijken hoe de rijbroek te paard bevalt. “En eigenlijk zit de broek zo lekker dat ik hem vanavond op de bank gewoon aan houd,” zegt Kitty. Daphne sluit zich daarbij aan.

De volgende dag de rijbroek weer aangetrokken en naar stal gegaan. Tijdens het borstelen merken we al dat de haartjes van het paard meteen van de broek af vallen. Handig, geen broek vol haren!

“Ik zit goed stil in het zadel,” zegt Daphne zodra het paard weg stapt. De siliconen grip zorgt ervoor dat ze wat aan het zadel blijft ‘plakken’. Kitty houdt niet zo van siliconen zitvlakken, maar deze is gelukkig niet zo plakkerig dat je helemaal vast zit. Het geeft in dit geval alleen een beetje extra stevigheid.

Waterafstotend?
Kitty loopt naar de kraan. Even nieuwsgierig… Eerst laat ze een klein beetje water over de broek lopen. Het water loopt er meteen af en een paar druppeltjes blijven als parels op de broek liggen. Nog eens proberen, maar nu wat meer. Er gaat een flinke hoeveelheid water over de broek heen, maar de broek blijft droog. Handig! Vooral met de herfst en winter in aantocht.

“Oh leuk mam, dan kunnen we deze herfst lekker samen het bos in!” zegt Daphne enthousiast.

Onderhoud
Hoe blijft de stof als de broek gewassen is? Dat gaan we testen! De broek doen we op 30 graden in de machine en laten hem aan de lijn drogen. Dit ging eigenlijk best snel! De stof ziet er nog goed uit en voelt ook nog steeds lekker warm.

Weer doen we de watertest en ook nu rolt het water meteen van de broek af.Conclusie
Daphne: “Het is een broek van een fijne stof, hij is lekker warm en ziet er leuk uit! De grip in de vorm van pijltjes vind ik erg origineel. Misschien dat ik deze broek ook nog wel in het wit wil voor de wedstrijden in de winter.”

Kitty: “Dan zul je wel een maatje 34 moeten nemen, want de kindermaten hebben geen witte versie”

Kitty: “In de winter heb ik er altijd een beetje moeite mee om de kou in te gaan. Ik denk dat deze rijbroek me al een heel stuk op weg helpt. Die softshell-stof is echt lekker warm en het is handig dat hij waterafstotend is!”

Meer weten? Kijk dan op de website van QHP!

 

 

 

Ook interessant

Nu op de voorpagina

Chat