Review: Ariat Groundbreaker H2O Ct En Iso

door Robert - Startlijsten.nl
Review: Ariat Groundbreaker H2O Ct En Iso

Ha! Na de damesjassen, damesbroeken en paardenspul mag ik nu eindelijk eens een product voor de heren reviewen! Onlangs kreeg ik een stel stoere ‘boots’ van Ariat.

VerpakkingAriat op doos
Via Ariat in Engeland kregen we onze bestelling toegestuurd. Het duurde slechts drie dagen alvorens mijn pakketje geleverd werd. Fijn, pakjes ontvangen is immers altijd leuk. Zeker als het vlot geleverd wordt.
De laarzen zijn verpakt in een stevige zwarte doos met opvallende letters Ariat Work. Klinkt erg professioneel voor het doel waar ik ze voor wil gebruiken: beetje door de blubber stampen, mee op wedstrijd en eens een keutel opzij duwen…

Klaar voor gebruik
De laarzen zijn vanuit de verpakking direct te gebruiken. Geen spuitbus erover of een ander crèmepje gebruiken om ze waterafstotend te maken. Dat scheelt! Dus, we gleden er direct maar even in. Ze voelen goed, maar nog wel wat stug. Ze hebben dus even tijd nodig om in te lopen. Geen probleem, er staat een wedstrijd voor de deur, dus kom maar op!

Eerste indruk
Op het eerste gezicht een grote lompe laars. Op het tweede gezicht blijven ze dat. Ik ben het niet gewend, zulke laarzen, het is mijn eerste paar. Maar dit soort modellen zie je veel vaker van diverse andere merken. Vaak zijn ze wat lichter van kleur. Deze donkerbruine Ariats vind ik daarom wel wat chiquer. Ze hebben wel een mooie uitstraling.
Eenmaal aangetrokken zitten ze verrekte lekker. Ze voelen goed aan. Lekker warm ook, want ze stonden in de koude schuur, maar de binnenkant voelde gek genoeg na een paar tellen al warm aan. Daar was ik positief over verrast. Ze zijn dan ook voorzien van 4LR (4-lagen voetbed). Dit zorgt voor een ‘superieur comfort’, zeggen ze zelf.

DetailsAriat in de stront
Zoals ik al zei, is dit de ‘Work’-uitvoering. Deze heeft stalen neuzen en mede daarom een S3-SRC-veiligheidsrating. Die term moest ik even Googlen, maar het komt er op neer dat ze ook antistatisch zijn en een veiligheidszool hebben waardoor je gerust op de punt van een hooivork kan gaan staan. Overigens kan de zool tegen een hitte tot 300 graden Celsius. Ze maken gebruik van de Waterproof Pro™ techniek zodat je voeten droog blijven. En dat werkt. Ik heb tijdens een cross een paar minuten in een natte blubberplas gestaan. Maar alles bleef gelukkig droog! Op de stalen neus kan je, vanaf een meter hoogte, een blok beton van 20 kilo laten vallen. Tenminste, theoretisch gezien. Dat heb ik niet geprobeerd

De laarzen hebben lichtgevende biesjes aan zij/achterkant langslopen. In het donker vallen ze daardoor op.

Gebruik
Inmiddels zijn ze een paar weken in gebruik en ben ik er nog steeds blij mee. Ze lopen goed. Ook voor langere stukken is het prima te doen. Je voeten blijven lekker warm en de zool geeft een veilig gevoel, want bij modder, regen of sneeuw heb ik geen glijpartijen meegemaakt.
Schoonmaken doe ik (als ik het doe…) met een vegertje. Als het opgedroogd is, veger erover en klaar!
 

PrijsAriat boots bij stro
De laarzen zijn niet goedkoop: 150 euro. Maar vergeleken met andere merken, lijkt het me een prima prijs. Zeker gezien de veiligheid die de laarzen geven, is dit voor het werken met de paarden een uitkomst.
Voor 50 euro minder is er ook een lage variant verkrijgbaar.
De laarzen zijn niet op elke hoek van de straat te koop. Je kan de dealerlijst vinden via de site van Ariat (https://www.ariat.com/nl/en/retailers).
Ook online bestellen (kan hier) is geen probleem. Ze worden snel verzonden, dus grijp je kans voor de komende winterperiode!

Ook interessant

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

Er zijn nog geen reacties.

Nu op de voorpagina

  • Nieuw artikel: Weidegang: hier moet je om denken
Klik hier voor de voorpagina
Chat