Review: Thermorijbroek Kamila

maandag 21 oktober 2019 door Kitty - Startlijsten.nl
Review: Thermorijbroek Kamila

THERMORIJBROEK KAMILA QHP - € 129,95


“Alsof je in een warm bad stapt!”


Algehele score: 8,5

 

Pluspunten:
+ Heerlijk warm
+ Waterafstotend
+ Blijven weinig haartjes aan hangen
+ Anti-slip zitvlak

Minpunten:
- Slechts in één kleur beschikbaar
- Wat kort voor lange benen
- Vrij dik materiaal

Introductie
De koukleum die ik ben ziet alweer op tegen de winter. Koude handen, koude voeten en tijdens het rijden koude bovenbenen. Ooit heb ik wel eens een soort skibroek-achtige rijbroek gehad, maar door alleen al het knisperende geluid van die broek kon ik niet in de buurt van mijn paard komen, laat staan dat ik ermee kon rijden.
Gelukkig kwam QHP met een mooie oplossing om die koude bovenbenen tegen te gaan: de softshell rijbroek Kamila. Ja, die wil ik wel testen!

De eerste indruk
Een zwarte rijbroek met rode en grijze accenten. De softshell-stof is lekker zacht, maar voelt wel wat dik aan. Het zitvlak is anti-slip door een siliconen streepjespatroon. 
De zakken met ritssluiting zijn waterafstotend getapet.
Aan de achterkant zitten nepzakken met klepsluiting.
Op het linkerbeen staat een tekstprint “Equestrian Sports”. 

In de praktijk
Ik had het al wat koud toen ik me ging omkleden om te gaan rijden. Broek uit (brr….koude bovenbenen) en rijbroek aan. En toen was ik al positief verrast. Deze rijbroek voelde meteen lekker warm aan. De stof is natuurlijk vrij dik, maar voelt wel soepel aan.
Mijn paard, een schimmel, is in deze periode flink aan het verharen. Die haartjes lijken wel een aantrekkingskracht op donkere rijbroeken te hebben, maar bij deze rijbroek was dat niet het geval. Na een flinke borstelbeurt zaten er maar een paar haren op de rijbroek. Handig!

Na het opzadelen eerst even wat in de binnenbak gereden. De broek zat heel prima tijdens het rijden. Soepel en zooooo lekker warm. Alsof je in een warm bad stapt. Ik weet het nu al: dit gaat mijn lievelingswinterrijbroek worden!
Omdat we foto’s wilden maken van de rijbroek en dit in de binnenbak niet goed ging, zijn we naar buiten gegaan. Ook geen succes omdat het regende. Maar wat ik daardoor wel merkte, was dat de regen op de broek bleef liggen en er niet in trok. De stof is waterafstotend, wat in de herfst en winter heel prettig is. 

Onderhoud
Natuurlijk wilde ik ook weten hoe het met die waterafstotendheid is als de broek gewassen was. Dus de broek op 30 graden in de machine gedaan, aan de lijn laten drogen (wat best snel ging!) en daarna een bekertje water over de broek gegooid. Het water drupte er meteen aan alle kanten vanaf. Nog steeds is de rijbroek waterafstotend.

Conclusie
Kortom: een comfortabele rijbroek voor de echte koukleum! 

Meer weten? Kijk dan op de website van QHP!

 

Ook interessant

Chat