Rijd jij (dressuur)wedstrijden? Dan ken jij vast het gevoel van wedstrijdspanning. We onderscheiden een aantal vormen van spanning. In welke spanningsfase zit jij?
Het eerste punt, te weinig spanning, kun je ombuigen naar een gezonde wedstrijdspanning door voor je wedstrijd even een momentje voor jezelf te pakken. Rijd in gedachten je gehele proef door en houd in gedachten waar de lastige stukjes zitten. Probeer in gedachten jezelf te zien rijden.
Tijdens het losrijden maak je je paard goed scherp voor je been door o.a. het rijden van tempowisselingen en overgangen.
Het derde punt, teveel spanning, zorgt ervoor dat je resultaten in de ring een stuk minder zijn dan dat jullie als combinatie kunnen behalen.
Hoe kun je hieraan werken?
En zeg nou eerlijk, je paard gaat toch gewoon weer mee naar huis als het niet goed gaat?
Ken je dat? Je geeft been en je paard reageert niet zoals jij wilt; hij reageert veel te traag of zwiept eens met zijn staart terwijl hij zijn tempo iets versnelt. Je paard is dan niet voor het been. Aan het eind van de training ben je zelf buiten adem en je paard staat er nog fit bij.
Het succes in de springring hangt niet alleen af van de springaanleg van paard en ruiter, maar ook van de mate van africhting van het paard om controle en balans te houden tussen de hindernissen.
Het doel van de dressuur is de ontwikkeling van het paard tot een ‘happy athlete’ door een harmonieuze en systematische opleiding. Deze opleiding maakt het paard soepel, ontspannen en los, maar ook tevreden en oplettend. Het paard en de ruiter begrijpen elkaar volledig; er is harmonie.
✓ Zwembad ✓ Sauna ✓ Restaurant ✓ Ruime tuin met terras ✓ Bierstube ✓ Goede wandelomgeving ✓ Waterski op loopafstand
Heerlijke producten van eigen geteelde bessen uit Drenthe. Bestel het online in onze webshop of kom langs in de Landwinkel!
Schitterende decoratie-artikelen om jouw terras of tuin gezellig te maken!
Reacties
Er zijn nog geen reacties.