Vijf tips voor comfortabele winter met jouw paard

door QHP
Vijf tips voor comfortabele winter met jouw paard

Zo help je je paard en jezelf comfortabel de winter door

Nu de laatste zomerse dagen achter de rug zijn, het weer om begint te slaan en de dagen korter worden, is het duidelijk dat de winter voor de deur staat. Voor veel ruiters en paarden is het altijd weer even wennen. Tijd om een aantal handige tips op een rijtje te zetten om deze periode zo aangenaam mogelijk door te komen.
 

1. Warm in stijl op met een uitrijdeken

In de winter hebben spieren langer de tijd nodig om op te wamen. De kans op blessures wordt zelfs vergroot wanneer je te snel aan het werk gaat met je paard. Besteed dus voldoende tijd en aandacht aan de warming up van je training. Zeker wanneer het extra koud is of je paard geschoren is. Door tijdens de warming up een uitrijdeken te gebruiken, maak je de overgang naar de training zo comfortabel mogelijk voor je paard. Ook de cooling down is in de winter belangrijk om je paard gelijkmatig af te laten koelen. Stap je paard na de training eerst goed uit voordat je een deken oplegt. Het te vroeg opleggen van een deken na de training zorgt er namelijk voor dat je paard de hitte niet goed kwijt kan raken.
 

2. Maak het je paard comfortabel met de juiste winterdeken

Winterdekens zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt dekens met verschillende soorten halzen, in verschillende diktes en waterdichte dekens. Vaak zijn er ook collectie dekens met verschillende gave printjes. Om de juiste dekenmatch te vinden, is het belangrijk een aantal omstandigheden op een rijtje te zetten. Zo kun je nagaan hoeveel je je paard in de winter traint, of je paard veel buiten staat, hoe het stalklimaat is, of je paard geschoren is en waar hij zich het meest prettig bij voelt. Neem eens een kijkje tussen de uitgebreide collectie dekens van QHP. Er is voor ieder wat wils!
 

3. Gebruik een slowfeeder

Paarden kunnen zich warmhouden door te blijven eten. De meeste warmte wordt namelijk geproduceerd door de vertering die plaatsvindt in de dikke darm. Veel paarden staan zomers op het land en komen ‘s winters op stal en een aantal uurtjes in de paddock. Het paard gaat daarmee terug van continue eten naar enkele voerbeurten per dag. Door een slowfeeder te gebruiken, zorg je ervoor dat je paard het hooi of kuil gelijkmatiger en langzamer opeet waarmee de spijsvertering bevorderd wordt. Extra leuk is dat de slowfeeders en hooinetten nu ook te matchen zijn met de outfit van je paard!
 

4. Krijg je warmte terug met Instant heating shirt Bodil

Ben jij ook een koukleum? Dat is natuurlijk geen goede combi als je bij je paard bent. Speciaal voor de koukleumen onder ons heeft QHP daarom het Instant heating shirt Bodil ontwikkeld. Dit thermoshirt heeft een speciale print aan de binnenkant die lichaamswarmte reflecteert en je zo warm houdt tijdens koude dagen. De print komt ook terug bij de mouwuiteinden. Daarnaast geven de reflecterende streep in de zijnaden en de rubberen QHP badge op de borst het shirt een sportieve look. Met dit shirt hoef je jezelf dus niet meer warm te houden!
 

5. Rij comfortabel zónder koude benen

Een softshell rijbroek is de musthave in de winter om comfortabel te rijden. Er is niets minder dan met gevoelloze benen of tenen te moeten rijden. Rijbroek softshell Alexa houd je warm én zorgt dat je er chic uit ziet. De steekzakken aan de voorkant en de twee faux zakjes op de achterkant zijn gedecoreerd met zilverkleurig stiksel en strass steentjes. De broek is voorzien van anti-slip zitvlak met een sportieve pijltjes patroon. Ook aan de kleintjes is gedacht, speciaal voor kinderen is er ook een junior versie!

Meer weten over QHP? Kijk op www.qhp.nl!

Ook interessant

 • SGW - de perfecte tijd

  SGW - de perfecte tijd

  Hoe rijd je de cross in een tijd die het dichtst bij de vastgestelde optimale tijd komt? Met deze tips kom je al een heel eind!

 • Motivatie is alles

  Motivatie is alles

  Zonder motivatie geen prestatie. Maar wat is motivatie nu eigenlijk? En hoe werkt dat?
  Bij sommige mensen lijkt het alsof hun goede resultaten komen aanwaaien. Maar ook deze mensen zijn gemotiveerd. Vanuit zichzelf of vanuit het vooruitzicht van een bepaalde beloning. Zonder motivatie kom je niet ver.

 • Het rijden van wedstrijden (voorbereiding)

  Het rijden van wedstrijden (voorbereiding)

  Neem de proefjes goed door en rijd ze een paar keer waarbij je iemand de proef laat voorlezen, poets je paard/pony en vlecht de manen en/of staart, poets je harnachement, kijk je kleding na of alles gewassen en netjes is.

 • Afrikaanse Paardenpest

  Afrikaanse paardenpest, wat is het?

  Afrikaanse paardenpest, APP of AHS (als afkorting van het Engelse "African Horse Sickness") is een virusziekte die, zoals de naam al doet vermoeden, vooral voorkomt bij paarden en paardachtigen, zoals ezels en zebra's.

 • Startlijsten Shop steeds uitgebreider

  Startlijsten Shop steeds uitgebreider

Nu op de voorpagina

 • Nieuw artikel: Wijken: de vergeten oefening
Klik hier voor de voorpagina

Nieuwste vacatures

Chat