Vijf tips voor comfortabele winter met jouw paard

door QHP
Vijf tips voor comfortabele winter met jouw paard

Zo help je je paard en jezelf comfortabel de winter door

Nu de laatste zomerse dagen achter de rug zijn, het weer om begint te slaan en de dagen korter worden, is het duidelijk dat de winter voor de deur staat. Voor veel ruiters en paarden is het altijd weer even wennen. Tijd om een aantal handige tips op een rijtje te zetten om deze periode zo aangenaam mogelijk door te komen.
 

1. Warm in stijl op met een uitrijdeken

In de winter hebben spieren langer de tijd nodig om op te wamen. De kans op blessures wordt zelfs vergroot wanneer je te snel aan het werk gaat met je paard. Besteed dus voldoende tijd en aandacht aan de warming up van je training. Zeker wanneer het extra koud is of je paard geschoren is. Door tijdens de warming up een uitrijdeken te gebruiken, maak je de overgang naar de training zo comfortabel mogelijk voor je paard. Ook de cooling down is in de winter belangrijk om je paard gelijkmatig af te laten koelen. Stap je paard na de training eerst goed uit voordat je een deken oplegt. Het te vroeg opleggen van een deken na de training zorgt er namelijk voor dat je paard de hitte niet goed kwijt kan raken.
 

2. Maak het je paard comfortabel met de juiste winterdeken

Winterdekens zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt dekens met verschillende soorten halzen, in verschillende diktes en waterdichte dekens. Vaak zijn er ook collectie dekens met verschillende gave printjes. Om de juiste dekenmatch te vinden, is het belangrijk een aantal omstandigheden op een rijtje te zetten. Zo kun je nagaan hoeveel je je paard in de winter traint, of je paard veel buiten staat, hoe het stalklimaat is, of je paard geschoren is en waar hij zich het meest prettig bij voelt. Neem eens een kijkje tussen de uitgebreide collectie dekens van QHP. Er is voor ieder wat wils!
 

3. Gebruik een slowfeeder

Paarden kunnen zich warmhouden door te blijven eten. De meeste warmte wordt namelijk geproduceerd door de vertering die plaatsvindt in de dikke darm. Veel paarden staan zomers op het land en komen ‘s winters op stal en een aantal uurtjes in de paddock. Het paard gaat daarmee terug van continue eten naar enkele voerbeurten per dag. Door een slowfeeder te gebruiken, zorg je ervoor dat je paard het hooi of kuil gelijkmatiger en langzamer opeet waarmee de spijsvertering bevorderd wordt. Extra leuk is dat de slowfeeders en hooinetten nu ook te matchen zijn met de outfit van je paard!
 

4. Krijg je warmte terug met Instant heating shirt Bodil

Ben jij ook een koukleum? Dat is natuurlijk geen goede combi als je bij je paard bent. Speciaal voor de koukleumen onder ons heeft QHP daarom het Instant heating shirt Bodil ontwikkeld. Dit thermoshirt heeft een speciale print aan de binnenkant die lichaamswarmte reflecteert en je zo warm houdt tijdens koude dagen. De print komt ook terug bij de mouwuiteinden. Daarnaast geven de reflecterende streep in de zijnaden en de rubberen QHP badge op de borst het shirt een sportieve look. Met dit shirt hoef je jezelf dus niet meer warm te houden!
 

5. Rij comfortabel zónder koude benen

Een softshell rijbroek is de musthave in de winter om comfortabel te rijden. Er is niets minder dan met gevoelloze benen of tenen te moeten rijden. Rijbroek softshell Alexa houd je warm én zorgt dat je er chic uit ziet. De steekzakken aan de voorkant en de twee faux zakjes op de achterkant zijn gedecoreerd met zilverkleurig stiksel en strass steentjes. De broek is voorzien van anti-slip zitvlak met een sportieve pijltjes patroon. Ook aan de kleintjes is gedacht, speciaal voor kinderen is er ook een junior versie!

Meer weten over QHP? Kijk op www.qhp.nl!

Ook interessant

 • Heeft je paard last van wedstrijdspanning?

  Last van wedstrijdspanning?

  Als je paard last van wedstrijdspanning heeft, zijn er een aantal dingen die je kan doen. Hier leggen we uit welke mogelijkheden er zijn voor ruiter en paard!

 • Springen: Balkenwerk

  Springen: Balkenwerk

  Een jong paard dat voor het eerst onder de man gaat springen, moet eerst wennen aan balkjes.  Leg eerst eens een enkele balk op de grond en stap daar tijdens het uitstappen eens rustig overheen. Een keer erop kun je over twee, of later drie of vier balken stappen, eventueel achter een ander paard aan. Dit is puur om het paard aan balkjes te laten wennen. Als het in stap goed gaat, draaf je er rustig overheen. Na een paar trainingen zal het paard ontspannen, met het neusje naar beneden, over de balken draven.

 • Win: Eerst Denken, Dan Redden!

  Win: Eerst Denken, Dan Redden!

 • Wedstrijdreglementen Voltige

  Wedstrijdreglementen Voltige

  Bekijk hier de meest recente versies van het voltige wedstrijdreglement.

 • Open Dagen

  Open Dagen

Nieuwste vacatures

Chat