Achtergrond informatie over Ariat

door Ariat / Robert
Achtergrond informatie over Ariat

VAN DE OPRICHTER, Beth Cross

Ik ben opgegroeid op een ranch, een paardenboerderij in Pennsylvania (USA). Ik was een van de acht kinderen en bracht mijn jeugd door omringd door dieren - paarden, schapen, varkens, kippen, honden en katten. Ik herinner me vooral dat ik in 1973 voor de tv zat en het renpaard Secretariat de Kentucky Derby zag winnen. Hij won de Triple Crown en vestigde records die nu nog steeds gelden. Secretariat's (letterlijk) grote hart en competitieve geest waren de motivatie om ons bedrijf Ariat te noemen.

Ariat werd opgericht als "De nieuwe laars". Wij waren de eersten die atletische schoentechnologie in laarzen voor paardensporters integreerden. Vandaag de dag bouwt ons productteam innovatieve en bekroonde prestatieproducten voor alle soorten outdoor- en werkomgevingen. 

Beth Cross, Oprichter, CEO

 

EEN ANDER SOORT BEDRIJF.

Ariat wil een ander soort bedrijf opbouwen, dat de kernwaarden als team en die van hun consumenten weerspiegelt. De bedrijfswaarden hebben het succes sinds 1993 bepaald - een toewijding aan innovatie, kwaliteit, integriteit, teamwerk en respect.

Het Europees hoofdkantoor van Ariat is gevestigd in een boerderij in Harwell (Verenigd Koninkrijk).

(Lees verder onder de foto)

GEÏNSPIREERD DOOR SECRETARIAT.

Ariat ontleent zijn naam aan Secretariat, het legendarische renpaard en winnaar van de Triple Crown in 1973 met een hart dat (letterlijk) bijna drie keer zo groot is als dat van een gemiddelde volbloed. Secretariat (zie: Wikipedia) wordt algemeen beschouwd als het grootste renpaard aller tijden. Zijn sportiviteit en non-stop winnaarsmentaliteit maken hem een blijvende inspiratie voor het bedrijf Ariat.

 

DE WETENSCHAP VAN INNOVATIE.

Ariat is een leider in het ontwikkelen van geavanceerde technologieën om producten te leveren die beter presteren in verschillende veeleisende omgevingen. Ze werken samen met biomechanische onderzoeksgroepen en testlaboratoria van wereldklasse om de prestaties, het comfort en de duurzaamheid van producten te verbeteren - terwijl ze zich richten op de functionaliteit van producten in de praktijk.

Bij Ariat werken ze samen met wereldwijde leveranciers om nieuwe materialen te ontwikkelen die lichter, koeler en duurzamer zijn dan alles wat er op de markt is. Alle producten worden in de praktijk getest met mensen zoals u, om voortdurend de lat voor functionaliteit en stijl hoger te leggen.

 

EEN CULTUUR VAN VAKMANSCHAP.

Producten van hoog niveau vereisen design, materialen en vakmanschap van wereldklasse. Zo is het speciale schoenenteam geobsedeerd door elk detail van de laarzen en schoenen - van de afwerking en duurzaamheid van het leer tot de steken per inch waar een laars veel te verduren krijgt.

De meeste van hun laarzen doorlopen 150 productiestappen tijdens de constructie, waardoor prestaties, pasvorm en duurzaamheid worden gegarandeerd.
Het kledingteam herontwerpt elk element van hun kleding - het Ariat-verschil van innovatie in materialen, pasvorm en functie. Ariat Denim wordt vervaardigd met behulp van geavanceerde duurzaamheidsprocessen, terwijl de afwerking wordt uitgevoerd door denim "kunstenaars" die elk paar een unieke uitstraling geven.


Meer weten over de producten van Ariat? 
Bekijk ze op Ariat.com

 

Ook interessant

 • Ariat Ascent Baselayer en Tights

  Tights en baselayer van Ariat Ascent

  Al een tijdje ben ik fan van de Ariat-producten. Geen trendy kleurtjes, maar fijne, goed doorontwikkelde producten waarmee je comfortabel in het zadel zit. De nieuwste producten die we mochten testen, zijn deze Ariat Ascent baselayer en tights, een donkerblauwe rijlegging met een bijpassend shirtje.

 • Een brug te ver

  Een brug te ver

  Anna's paard zakt door de brug. Wie betaalt de dierenartsrekening?

 • Schade door paard: wie is verantwoordelijk?

  Schade door paard: wie is verantwoordelijk?

  Bovenstaand artikel is geschreven om in grote lijnen een beeld te schetsen van de aansprakelijkheid. Aangezien het een beknopt artikel betreft, zijn niet alle aspecten die bij 'aansprakelijkheid' een rol spelen besproken. Daarnaast zullen de omstandigheden per geval en daarmee ook de juridische beoordeling per geval verschillen. U kunt daarom ook geen rechten aan dit artikel ontlenen.

 • Paard op de hobbel

  Juridisch: Paard op de hobbel

  Juridische kwestie! Nynke wordt door een paard omver gelopen waarvan zij mede-eigenaar is. Wie is er aansprakelijk en kan zij de mede-eigenaar aansprakelijk stellen voor 50% van de schade?

 • Juridisch: onder het mes

  Juridisch: onder het mes

  Bert verkoopt een pony met een verborgen gebrek. De koper laat het dier opereren. Wie betaalt de rekening?

Nu op de voorpagina

 • Nieuw artikel: Weidegang: hier moet je om denken
Klik hier voor de voorpagina
Chat