Ariat Ascent Baselayer en Tights

door Kitty
Ariat Ascent Baselayer en Tights

Al een tijdje ben ik fan van de Ariat-producten. Geen trendy kleurtjes, maar fijne, goed doorontwikkelde producten waarmee je comfortabel in het zadel zit.
De nieuwste producten die we mochten testen, zijn deze Ariat Ascent baselayer en tights, een donkerblauwe rijlegging met een bijpassend shirtje.

Eerste indruk: 
Mooie basiskleuren en een fijn aanvoelende stof. Zowel op het shirtje als de legging vallen de aangebrachte strepen van andere stof goed op. 

Tijd om te testen! 
Normaal trek ik vaak een dun hemdje aan onder een shirtje, maar dat lijkt me bij het testen van deze kleding niet nodig. Bij het aantrekken van de rijlegging moet ik even wat wiebelen, maar eenmaal aan zit hij als gegoten. Opvallend is de stevigheid van de legging en hij tekent heel slank af!
Ook het shirtje zit lekker stevig en het voelt alsof ik met een heel lichte druk in een goede houding geplaats word: schouders iets naar achteren, borst naar voren.
Dit komt door de aangebrachte strepen op de rug. Ariat benoemt het zelf als compressiepanelen die de voordelen van atletisch tapen simuleren.

AriatBaselayer_achterkant

Baselayer
Het shirtje bestaat uit dunne sportstof met op de achterzijde een gaasachtige stof waarover stevigere strepen geplaatst zijn.
Deze gaasachtige stof wordt ClimateTEK-technologie genoemd. Deze basislaag is gevoelig voor veranderingen in je lichaamstemperatuur om je koel te houden wanneer je het nodig hebt, maar het houdt je warm wanneer je stilstaat.
De onderkant van het shirtje heeft een siliconen randje zodat deze niet omhoog kruipt en mooi blijft zitten.

AriatBaselayer_voorkant AriatBaselayer_zijkant

Tights
De rijlegging bestaat uit dezelfde stof en verstevigende strepen. 
De binnenkant van de rijlegging is voorzien van een dunne siliconen print op de binnenkant van de bovenbenen. Ik ben persoonlijk geen fan van siliconen op de rijbroek omdat het niet zo best is voor je zadel en omdat ik niet vast in het zadel wil plakken.
Deze siliconen laag is echter niet erg plakkerig waardoor ik er eigenlijk eenmaal te paard niks van voel.

AriatLegging1  AriatLegging2  AriatLegging3  AriatLegging4 

Pluspunten:
+ temperatuurregulerende stof
+ corrigerende strepen
+ zit lekker stevig

Minpunten:
- slechts twee kleuren: zwart en navy
- siliconen op binnenkant broek


Ook hebben? 
Shop ze bij Ariat.com (hier het shirt, en hier de broek!)

 

Ariat_compleet

Ook interessant

Nu op de voorpagina

Chat