Als je haast hebt...

door Kitty
Als je haast hebt...

We kennen het allemaal. Nog net voor je werk of school aan, ga je even bij je paard langs. Je hebt een beetje haast en juist op dat moment besluit je paard je het leven moeilijk te maken. Echt moeilijk. Van langzamer lopen dan je voor mogelijk had gehouden tot weigeren gepakt te worden. Of je werkkleding bedekken met een opvallend groen slijm.
Echt, je paard geniet hier enorm van als je weinig tijd hebt.

Veertien voorbeelden konden we zo opsommen, maar jij weet er vast ook nog wel meer.

 1. Overal natte modder: op de plek van de singel, zadel en hoofdstel. Eigenlijk overal, zelfs recht onder zijn deken. Hoe dan?
   
 2. Hij laat zich niet vangen in de wei. Maar goed, je had toch vast veel zin in een wandeling van 5 kilometer. Toch?
   
 3. Op wedstrijd en je bent laat? Normaal loopt hij altijd zo de trailer in, maar deze keer sta je na een half uur nog met hem voor de klep terwijl het stoom inmiddels uit jouw oren komt.
   
 4. En natuurlijk mest hij in de trailer op de stang, drukt zijn billen en staart er flink tegenaan en haalt ook zijn witte voeten even goed door de mest.
   
 5. Je paard even snel uit de wei halen? Achterin de wei staat hij je aan te kijken. Terwijl je helemaal naar hem toe loopt om hem te vangen, doet hij alsof hij je niet gehoord en gezien heeft. En als het écht zijn dag is, loopt hij daarna voor je aan naar het hek zodra je bij hem bent en kijkt eens achterom waar je nou blijft.
   
 6. Hij sloopt het stroomdraad. En eigenlijk is één draadje niet genoeg: massavernietiging it is! En als hij zijn vriendjes mee kan krijgen, is het nog beter.
   
 7. Wanneer je vlak voor je belangrijke vergadering nog even de stal in loopt, laat hij een mooie, goed zichtbare vlek achter op je lichte, effen kleding.
   
 8. Een dik been dat langdurig met koud water afgespoeld moet worden, krijgen ze altijd op het moment dat je haast hebt.
   
 9. Verborgen mest. Elke dag. Bij een eerste inspectie ziet de stal er opmerkelijk schoon uit. Alleen wanneer je bijna klaar bent met uitmesten, vind je de verborgen mest. Heel veel!
   
 10. Langzaam lopen als hij naar de wei gebracht of uit de wei gehaald wordt. Des te meer je hem aanspoort door te lopen, des te langzamer lijkt hij te gaan.
   
 11. Even snel het hoofdstel om? Dan steekt hij zijn hoofd zo hoog in de lucht, dat je de teugels niet over zijn hals en het hoofdstel niet over zijn oren kunt krijgen.
   
 12. Altijd eet hij snel, maar wanneer je haast hebt, eet hij zijn ontbijt langzamer dan je dacht dat fysiek mogelijk was.
   
 13. Een ijzer verliezen. Meestal in de paddock of tijdens het rijden zodat je eerst de hele bak of paddock moet doorzoeken voorat je kunt vertrekken. En hij ligt nooit op de plek waar je het eerste kijkt.
   
 14. Meer mest. Eigenlijk overal. Ook in zijn water- en voerbak. En op het pad terwijl je hem naar de wei brengt. Dus ren je weer als een idioot rond met de mestschep om achter je lieveling zijn kont op te ruimen tijdens die twee minuten die je absoluut niet over had voordat je naar je werk ging.

Al met al komt het erop neer dat je paard het gewoon lijkt te weten dat je haast hebt en te laat komt.

Weet je meer? Plaats jouw tijdverslinders onder bij de reacties!

Ook interessant

 • De training van een sportpaard

  De training van een sportpaard

  Het rijden van succesvolle wedstrijden valt of staat met de voorbereiding ervan. Het paard moet ruim vantevoren netjes getraind worden en de combinatie moet datgene wat tijdens de wedstrijd gevraagd wordt goed kunnen uitvoeren.

 • Paard stijf? Steek je kop niet in het zand!

  Paard stijf? Steek je kop niet in het zand!

  Ken je dat gevoel dat je paard net niet helemaal lekker loopt? Negeer het niet. Lees de column van paardenarts Frank van Leeuwen.

 • Wijzigingen KNHS-wedstrijden per 1-april

  Wijzigingen KNHS per 1 april

  Het buitenseizoen is weer van start gegaan. Houd je rekening met de wijzigingen in de reglementen van de KNHS? We hebben een overzichtje voor je klaargezet.

 • Patijn's Paarden Revue... dit jaar weer!

  Wat is Patijn's Paarden Revue

  Patijn's Paarden Revue 2020. Maar wat is het? Je leest het hier!

 • Nieuws voor werkgevers en werknemers!

  Nieuws voor werkgevers en werknemers!

  Onlangs is de Wet Werk en Zekerheid aangenomen. Het oorspronkelijke idee was om de wet 1 juli a.s. deels in te laten gaan, inmiddels zijn deze plannen bijgesteld en zal het eerste gedeelte van de wet 1 januari a.s. worden ingevoerd en een tweede gedeelte op 1 juli 2015.

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

Er zijn nog geen reacties.

Nu op de voorpagina

 • Nieuw artikel: Tips bij de aanschaf van een paard
Klik hier voor de voorpagina
Chat