Als je haast hebt...

door Kitty
Als je haast hebt...

We kennen het allemaal. Nog net voor je werk of school aan, ga je even bij je paard langs. Je hebt een beetje haast en juist op dat moment besluit je paard je het leven moeilijk te maken. Echt moeilijk. Van langzamer lopen dan je voor mogelijk had gehouden tot weigeren gepakt te worden. Of je werkkleding bedekken met een opvallend groen slijm.
Echt, je paard geniet hier enorm van als je weinig tijd hebt.

Veertien voorbeelden konden we zo opsommen, maar jij weet er vast ook nog wel meer.

 1. Overal natte modder: op de plek van de singel, zadel en hoofdstel. Eigenlijk overal, zelfs recht onder zijn deken. Hoe dan?
   
 2. Hij laat zich niet vangen in de wei. Maar goed, je had toch vast veel zin in een wandeling van 5 kilometer. Toch?
   
 3. Op wedstrijd en je bent laat? Normaal loopt hij altijd zo de trailer in, maar deze keer sta je na een half uur nog met hem voor de klep terwijl het stoom inmiddels uit jouw oren komt.
   
 4. En natuurlijk mest hij in de trailer op de stang, drukt zijn billen en staart er flink tegenaan en haalt ook zijn witte voeten even goed door de mest.
   
 5. Je paard even snel uit de wei halen? Achterin de wei staat hij je aan te kijken. Terwijl je helemaal naar hem toe loopt om hem te vangen, doet hij alsof hij je niet gehoord en gezien heeft. En als het écht zijn dag is, loopt hij daarna voor je aan naar het hek zodra je bij hem bent en kijkt eens achterom waar je nou blijft.
   
 6. Hij sloopt het stroomdraad. En eigenlijk is één draadje niet genoeg: massavernietiging it is! En als hij zijn vriendjes mee kan krijgen, is het nog beter.
   
 7. Wanneer je vlak voor je belangrijke vergadering nog even de stal in loopt, laat hij een mooie, goed zichtbare vlek achter op je lichte, effen kleding.
   
 8. Een dik been dat langdurig met koud water afgespoeld moet worden, krijgen ze altijd op het moment dat je haast hebt.
   
 9. Verborgen mest. Elke dag. Bij een eerste inspectie ziet de stal er opmerkelijk schoon uit. Alleen wanneer je bijna klaar bent met uitmesten, vind je de verborgen mest. Heel veel!
   
 10. Langzaam lopen als hij naar de wei gebracht of uit de wei gehaald wordt. Des te meer je hem aanspoort door te lopen, des te langzamer lijkt hij te gaan.
   
 11. Even snel het hoofdstel om? Dan steekt hij zijn hoofd zo hoog in de lucht, dat je de teugels niet over zijn hals en het hoofdstel niet over zijn oren kunt krijgen.
   
 12. Altijd eet hij snel, maar wanneer je haast hebt, eet hij zijn ontbijt langzamer dan je dacht dat fysiek mogelijk was.
   
 13. Een ijzer verliezen. Meestal in de paddock of tijdens het rijden zodat je eerst de hele bak of paddock moet doorzoeken voorat je kunt vertrekken. En hij ligt nooit op de plek waar je het eerste kijkt.
   
 14. Meer mest. Eigenlijk overal. Ook in zijn water- en voerbak. En op het pad terwijl je hem naar de wei brengt. Dus ren je weer als een idioot rond met de mestschep om achter je lieveling zijn kont op te ruimen tijdens die twee minuten die je absoluut niet over had voordat je naar je werk ging.

Al met al komt het erop neer dat je paard het gewoon lijkt te weten dat je haast hebt en te laat komt.

Weet je meer? Plaats jouw tijdverslinders onder bij de reacties!

Ook interessant

 • Springen: Afstanden en afzet

  Springen: Afstanden en afzet

  Veel beginnende springruiters komt dit bekend voor: moeite met inschatten van afstanden. Hoe vaak gebeurt het niet dat je op een hindernis af galoppeert en je net niet goed uitkomt voor de hindernis. De een zal veelal wel springen als hij net te ruim of te krap komt, maar ook een braverd moet je niet te vaak beledigen. De ander zal bij het verkeerd uitkomen voor de hindernis stoppen.

 • Aangekocht paard voldoet niet: Naar de rechter! (deel 2)

  Aangekocht paard voldoet niet: Naar de rechter! (deel 2)

  Bart is op zoek naar een sportpaard voor zijn dochter. Via via komt hij in contact met Emma. Zij heeft een van haar sportpaarden te koop staan. Dit paard heeft zij nog maar twee weken op stal staan. Bart brengt samen met zijn dochter een bezoek aan Emma om het paard te bezichtigen.

 • Halthouden en groeten

  Halthouden en groeten bij start proef

  Per 1 april 2016 verviel het halthouden en groeten aan het begin van de proef tm de klasse ZZ Licht. Jammer of juist goed? Discussieer mee!

 • Dressuurproeven

  Dressuurproeven

  Tijdens een dressuurwedstrijd rijd je een dressuurproef. Hier vind je de dressuurproeven en een voorgesteld schema´s wanneer welke proef wordt gereden. Bij de individuele dressuur en het mennen worden steeds twee proeven vermeld. 

 • Wijzigingen website

  Wijzigingen website

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

Er zijn nog geen reacties.

Nu op de voorpagina

 • Nieuw artikel: Het effect van een wormenkuur op de darmflora
Klik hier voor de voorpagina
Chat