Paardenfilms!

door Joyce
Paardenfilms!

De koude, donkere dagen komen er weer aan. Dé tijd van het jaar om met een lekker warm dekentje op de bank te kruipen om een leuke paardenfilm te kijken. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met een greep uit de leukste en mooiste paardenfilms ooit gemaakt. Weet je nog een film die absoluut niet op dit lijstje mag ontbreken? Laat het ons weten!

1. Spirit

De film volgt de avonturen van een wilde mustang hengst terwijl hij door het Westen van Amerika reist. Wanneer hij voor het eerst gevangen genomen wordt door mensen, ontwikkelt hij een opmerkelijke vriendschap met een jonge indiaan. Keer op keer lukt het ze om te ontsnappen aan alle gevaren die op de loer liggen. Lukt het Spirit om weer thuis te komen bij zijn kudde?

2. Secretariat

Na het overnemen van haar vaders boerderij komt penny door een weddenschap in bezit van het veulen Secretariat. Samen met oud-trainer Lucien is ze vastbesloten om van Secretariat een kampioen te maken. Zal het ze lukken de felbegeerde U.S Triple Crown te winnen?

3. Flicka

Katy leeft op de familieranch in Wyoming. Wanneer ze een wild paard vindt zet ze haar zinnen erop om ooit op het paard, dat ze Flicka noemt, te kunnen rijden. Haar vader vindt dat ze Flicka onmogelijk kan houden. Zeker van haar zaak dat Flicka op te voeden en te rijden valt, gaat Katy de uitdaging toch aan. Hierdoor hoopt ze aan haar vader te laten zien dat ze het in zich heeft om ooit, op een dag, de ranch over te nemen. 

4. War Horse

‘War Horse’ volgt een jongeman genaamd Albert en zijn paard Joey. Hun band wordt verbroken wanneer Joey verkocht wordt aan het leger en meegenomen wordt voor het gebruik in de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat Albert nog te jong is om zich in te schrijven voor het leger, besluit hij toch naar Frankrijk te gaan om zijn vriend te redden.

5. Dreamer: Mijn droompaard

Ben Crane was ooit een succesvolle renpaardenfokker. Maar nu zijn stal leeg is werkt hij als paardentrainer voor de onsympathieke Palmer. Als Ben's dochter, Cale, voor het eerst mee mag naar de renbaan, ziet ze hoe het jonge paard Sonador valt en haar been breekt. Ben kan het niet over zijn hart verkrijgen het dier af te maken en hij besluit haar mee naar huis te nemen. Cale zet samen met haar vader alles op alles om Sonador een tweede kans te geven. Want haar doel staat vast: hun paard zal niet alleen meedoen aan de Breeders Cup Classic, maar ook winnen!

6. Black Beauty 

Het paard Black Beauty heeft geen geluk in het leven. Keer op keer wordt het paard doorverkocht en komt bij de ene slechte eigenaar na de andere terecht. Wanneer hij echter door een aardige man wordt gekocht, lijkt Black Beauty voor het eerst in zijn leven een beetje gelukkig te kunnen worden. Helaas is ook dit geluk van korte duur. Zal Black Beauty ooit zijn trouwe vriend vinden?

7. Penny’s Shadow

Lisa is zestien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de zeventienjarige Kai en zijn vader. Kai’s moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen. Zal het Lisa lukken het vertrouwen van de hengst te winnen?

8. The horse whisperer

Grace MacLean en haar beste vriendin Judith gaan samen paardrijden, maar krijgen een ongeluk. Daarbij overlijdt Judith en verliest Grace het onderste deel van haar been. Haar paard Pilgrim raakt gewond. Als Grace Pilgrim daarna weer ziet, reageert die angstig en kwaad. Grace’ moeder Annie reist naar het westen om de ‘paardenfluisteraar’ te vinden in de hoop dat die Pilgrim kan genezen. Deze paardenfluisteraar, Tom Booker, blijkt niet alleen paarden te kunnen helpen, maar heeft ook een invloed op Grace...

 

Ook interessant

 • De Paardensport TV-Gids

  De Paardensport TV-Gids

 • Paardenboeken

  Paardenboeken overzicht

  Paardenboek kopen? Bekijk hier een overzicht van paardenboeken

 • Product getest: Vetericyn

  Getest: Vetericyn voor verzorging van huidproblemen

  Paarden zijn wonderlijke dieren die, zo groot als ze zijn, ook vaak wat mankeren. Een wondje, mokplekje, irritatie.
  We hebben het product Vetericyn getest! Lees snel de review!

 • Op locatie: Jumping Outdoor Tolbert

  Op locatie: Jumping Outdoor Tolbert

  Woensdag was de aftrap van het concours met de ponyrubrieken. Zo leuk om die blije, guitige pony’s enthousiast door het parcours te zien racen. Racen, dat kunnen ze! Ruitertjes en pony’s als professionele combinaties uitgedost met ouders die zenuwachtig aan de kant staan te kijken. Veel verschillende types in allerlei groottes kwamen aan de start.

 • Ariat Ascent Baselayer en Tights

  Tights en baselayer van Ariat Ascent

  Al een tijdje ben ik fan van de Ariat-producten. Geen trendy kleurtjes, maar fijne, goed doorontwikkelde producten waarmee je comfortabel in het zadel zit. De nieuwste producten die we mochten testen, zijn deze Ariat Ascent baselayer en tights, een donkerblauwe rijlegging met een bijpassend shirtje.

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

 1. Jessy Jansen

  #1

  Jullie zijn die van britt dekker vergeten Withstar

  • Robert - Startlijsten.nl

   #1

   Dag Jessy!
   Ja, die zijn we niet echt vergeten, want die kan je thuis nog niet kijken! Hij draait inderdaad nog wel in de bios! Ook gezellig!

 2. Daniek

  #2

  Whitestar moet erbij

 3. Marc

  #3

  Hidalgo hoort wat mij betreft in de top 3!
  Is ook nog eens een waar gebeurd verhaal!

 4. cassandra

  #4

  walk ride rodeo moet er bij

 5. Hsjsjjansns

  #5

  Ik heb een vraagje: waar kan je deze films zien? Op Netflix?

Chat