Op locatie: Jumping Outdoor Tolbert

vrijdag 23 september 2016 door Kitty - Startlijsten.nl
Op locatie: Jumping Outdoor Tolbert

Deze week zijn we bij het concours Jumping Outdoor Tolbert. Dit nog jonge springconcours wordt verreden op het schitterende terrein van de HJC Manege in Tolbert. 

Woensdag was de aftrap van het concours met de ponyrubrieken. Zo leuk om die blije, guitige pony’s enthousiast door het parcours te zien racen. Racen, dat kunnen ze!
Ruitertjes en pony’s als professionele combinaties uitgedost met ouders die zenuwachtig aan de kant staan te kijken. Veel verschillende types in allerlei groottes kwamen aan de start.
Echte pony’s, maar ook pony’s die eruit zien als paarden, alleen dan iets kleiner. De jeugd heeft de toekomst: dat kun je van het merendeel van deze ponyruiters ook wel zeggen. Fanatiek en echt knap door het parcours gestuurd.

 

Parcours lopen

 

Naast de paardensport is er nog veel meer te beleven. Rondom de hoofdpiste staan stands met een grote diversiteit aan producten en diensten. Van zadels tot stapmolens en van fourage tot stallenbouw.

De donderdag tot en met zondag zijn voor de paarden. Elke combinatie mag tijdens dit concours in zijn eigen klasse (B tm 1.40m) drie parcoursen rijden: twee kwalificatierondes en een finale. Een erg mooie mogelijkheid om op een perfecte bodem en in een professionele setting te rijden.

De kwalificatierondes zijn op donderdag en vrijdag en op zaterdag en zondag zijn de finales. Zondagmiddag is de Grote Prijs van de 1.40m – rubriek. Dit belooft een grootse finalerubriek te worden!


Stand Hippics Design / Reus Advocaat voor Paardenzaken

 

 

Ook interessant

 • Op locatie: Starsale Veulenveiling

  Op locatie: Starsale Veulenveiling

  Nederland kent niet veel warme dagen, maar deze week stegen de temperaturen wel naar de 30 graden. Op deze uitzonderlijk warme vrijdagmiddag gingen we onderweg naar Drachten, op naar de Starsale Auctions.

 • SGW - voor de veelzijdige durfal

  SGW - voor de veelzijdige durfal

  Vertrouwen, samenwerking en lef, drie woorden die weergeven wat je bij een cross nodig hebt. Deze veelzijdige discipline wordt steeds populairder onder ruiters op allerlei niveaus. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij een samengestelde wedstrijd? Wij hebben ons hier maar eens in verdiept.

 • SGW Oudkarspel

  SGW Oudkarspel

  De wedstrijd is alweer een tijdje geleden, maar het verslag hadden jullie nog van me tegoed: de eerste internationale wedstrijd van het seizoen voor ons, Nina en Binkie, eind april in Oudkarspel Noord-Holland!

 • TREC - een verslag

  TREC - een dag als vrijwilliger

  Van diverse kanten had ik er al eens van gehoord: TREC. Mijn interesse was al snel gewekt, dus besloot ik eens van dichtbij te bekijken wat dat TREC nou eigenlijk inhoudt...

 • Equitana 2019

  Equitana 2019

  De wereldbeurs voor de paardensport in Essen: Equitana 2019!
  We zijn al een paar keer geweest en raken niet uitgekeken. Bijzondere gekte, koopjes, noviteiten, mooie shows en veel Nederlanders... Zeker een bezoekje waard!

Nu op de voorpagina

 • Nieuw artikel: Wijken: de vergeten oefening
Klik hier voor de voorpagina

Nieuwste vacatures

Chat