Op locatie: Starsale Veulenveiling

door Kitty - Startlijsten.nl
Op locatie: Starsale Veulenveiling

Nederland kent niet veel warme dagen, maar deze week stegen de temperaturen wel naar de 30 graden. Op deze uitzonderlijk warme vrijdagmiddag gingen we onderweg naar Drachten, op naar de Starsale Auctions. Vooraf hadden we de catalogus al thuisgestuurd gekregen en hadden we al een behoorlijk aantal filmpjes van de veulens op internet bekeken. Er zat zo op het eerste gezicht een groot aantal erg goede veulens tussen, dus we waren erg benieuwd.

In Drachten werden we hartelijk ontvangen bij de balie van het Fries Congres Centrum. Eenmaal aan ons tafeltje konden we onder het genot van een kop koffie de presentatie bekijken. Elk veulen werd met zijn moeder (of draagmoeder) in de baan getoond. Wij kruisten ondertussen in de catalogus aan welke veulens we interessant vonden en waarvan we dachten dat deze het goed zou doen.

Nadat alle veulens getoond waren, gingen we een hapje eten van het uitgebreide buffet in de grote zaal. Op een groot scherm werden de filmpjes van de veulens afgespeeld. Jammer dat de onderste helft van het beeld zo slecht was.
We spraken met een Amerikaans stel dat in Nederland was om springveulens uit te zoeken. Ze hadden een aantal op het oog. We waren benieuwd met hoeveel ze naar huis zouden gaan.

Om zes uur begon de veiling. Deze werd geopend met de veiling van een schilderij. Er werd niet op het getoonde schilderij geboden, maar op een schilderij van je eigen paard. De opbrengst van deze veiling was voor het goede doel: het Foppe Fonds waarbij kinderen met een beperking de mogelijkheid krijgen te sporten.

Als kind wil je natuurlijk graag sporten. Soms is het bijna onmogelijk en dan helpen wij. Wij maken het onmogelijke mogelijk! ~ Foppe de Haan

Het schilderij werd na flink wat bieden voor 2000 euro verkocht.

Na het schilderij kwam het eerste veulen in de baan. Een donker dressuurveulen dat uiteindelijk voor 17.500 euro van eigenaar wisselde. Een mooie start van een levendige veiling.

De spring- en dressuurveulens, merries en hengsten, wisselden elkaar mooi af. Veilingmeester Johan Wilmink praatte de veiling weer goed aan elkaar.
"Tienduizend euro geboden achterin. Eerste keer, tweede keer.... ja, 11.000 euro in het midden bij Marijke!" 

Cornet ObolenskyVol spanning op het puntje van de stoel. En wat liepen de bedragen op! 
In de pauze zijn we even langs de stallen gelopen om de veulens van dichtbij te bekijken en om een praatje te maken met de fokkers van deze schitterende dieren. Sommige veulens lagen compleet ontspannen languit uit te rusten om zich later op de avond op en top te kunnen showen tijdens de veiling.

De door fam. M.A. ter Schure gefokte Cornet Obolensky-dochter uit een Carthago-moeder was één van de twee veilingtoppers die voor 31.000 euro verkocht waren. Een interessante merrie voor sport en fokkerij.

 

De andere veilingtopper die ook voor 31.000 euro van eigenaar wisselde, was de dressuurbelofte Liberty, een zoon van Totilas-zoon Governor uit een Flemmingh-keurmerrie. 

Bijna 75 veulens lieten zich deze avond in de baan zien. De één vrolijk en brutaal, de andere braaf bij mama in de buurt. Een heerlijk schouwspel. Kortom: met een gemiddelde veilingprijs van 10.095 euro was dit een geslaagde veulenveiling!

Nieuwsgierig naar de geveilde collectie? Kijk op www.starsaleauctions.com.


De veilingtopper van € 31.000,-

Ook interessant

 • SGW Oudkarspel

  SGW Oudkarspel

  De wedstrijd is alweer een tijdje geleden, maar het verslag hadden jullie nog van me tegoed: de eerste internationale wedstrijd van het seizoen voor ons, Nina en Binkie, eind april in Oudkarspel Noord-Holland!

 • SGW - voor de veelzijdige durfal

  SGW - voor de veelzijdige durfal

  Vertrouwen, samenwerking en lef, drie woorden die weergeven wat je bij een cross nodig hebt. Deze veelzijdige discipline wordt steeds populairder onder ruiters op allerlei niveaus. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij een samengestelde wedstrijd? Wij hebben ons hier maar eens in verdiept.

 • Op locatie: Jumping Outdoor Tolbert

  Op locatie: Jumping Outdoor Tolbert

  Woensdag was de aftrap van het concours met de ponyrubrieken. Zo leuk om die blije, guitige pony’s enthousiast door het parcours te zien racen. Racen, dat kunnen ze! Ruitertjes en pony’s als professionele combinaties uitgedost met ouders die zenuwachtig aan de kant staan te kijken. Veel verschillende types in allerlei groottes kwamen aan de start.

 • TREC - een verslag

  TREC - een dag als vrijwilliger

  Van diverse kanten had ik er al eens van gehoord: TREC. Mijn interesse was al snel gewekt, dus besloot ik eens van dichtbij te bekijken wat dat TREC nou eigenlijk inhoudt...

 • Equitana 2019

  Equitana 2019

  De wereldbeurs voor de paardensport in Essen: Equitana 2019!
  We zijn al een paar keer geweest en raken niet uitgekeken. Bijzondere gekte, koopjes, noviteiten, mooie shows en veel Nederlanders... Zeker een bezoekje waard!

Nu op de voorpagina

Chat