Pensionstal of paarden aan huis?

Pensionstal of paarden aan huis?

De paarden aan huis is de droom van veel paardenliefhebbers. De deur uitlopen en meteen bij je paard zijn; rijden in je achtertuin; vanuit je keukenraam de paarden in de wei zien grazen...

Maar ook dagelijks meerdere keren per dag voeren, stallen uitmesten, afrastering repareren, hooi, stro en brok regelen, mestafvoer regelen, op tijd je bed uit om te voeren, oppas regelen tijdens de vakantie, op tijd thuis zijn om te voeren of paarden binnen te zetten.

Wanneer je paarden in volpension staan, hoef je in feite alleen maar heen voor de nodige poetsbeurt en om te rijden. De stal wordt uitgemest, de paarden worden in de wei gezet, er wordt gevoerd, het onderhoud aan bak, weide en stal wordt gedaan en voer en stalbedekking wordt geregeld. 

Daar tegenover staan de veelal hogere kosten en de daar geldende regels. Je hebt te maken met andere pensionklanten die het, in het positiefste geval, erg gezellig maken. Maar als het niet klikt met andere pensionklanten, als ze er een heel andere manier van denken en doen op na houden dan jij, kan het leiden tot een vervelende sfeer.

Een veel te harde of veel te losse bak. Hindernismateriaal dat blijft staan is vervelend voor de dressuurruiter, hindernismateriaal dat er telkens weer uit moet is vervelend voor de springruiter. En wanneer je net wilt gaan rijden, blijkt de bak afgeladen vol te zijn met andere stalgenoten.

Zoals een bekende voetballer al zei: elk voordeel heeft zijn nadeel. Ik heb de paarden in pension en ben daar dik tevreden over. Ja, ik erger mij ook wel eens aan de harde bak of dat mijn paard teveel hooi krijgt, maar ik weet dat de staleigenaren zich hard inzetten en dat mijn paard het goed heeft. En als ik moet kiezen: paard in pension of aan huis? Ik laat hem lekker in pension staan. En jij?
 

Ook interessant

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

 1. Marleen

  #1

  Aan huis.

 2. Resa

  #2

  Lekker thuis! Geen gezeur geen gedoe. Paarden idd in de tuin ... rijden wanneer je wilt... lekker geen vakantie! Geen stress omdat de stallen vies zijn, paarden verkeerde voeding enz gewoon dus lekker bij huis

 3. Marjon

  #3

  Sinds 1 oktober paarden aan huis.. en idd, paarden zien vanuit het keukenraam. Ik vind het ideaal, lekker mn eigen gang gaan en niemand die me in de weg loopt.

 4. Janey

  #4

  Lekker aan huis. Alles onder controle, dicht bij dus, kunt thuis mooi multitasken. En eh... voor dat stalgeld kun je flinke hypotheek opnemen om je huisje met grond te kopen. Geld dan komt mooi weer terug. Om nog maar niet te spreken van je woongenot.

  • Ronald

   #4

   Ja, hou je mooi geld over voor een lekkere vakantie! Onee, je kan niet op vakantie want de paarden staan aan huis... :-(

 5. Juf

  #5

  Welneee als je op vakantie gaat schakel je iemand in die bekend is met paarden of je brengt ze naar een pension, jij vakantie dus je paard ook vakantie! :-)
  Kortom paard aan huis is het fijnst wat er is!

 6. Bianca

  #6

  Pensionstal. 30 hectare weide om heerlijk te spelen en rennen met 40 soortgenoten. Super binnen en buitenbak en het bos op 10 minuten stappen. Top pensionhouder met kennis van zaken en enorme liefde voor het dier. Alles is bespreekbaar en super sfeer op stal. Vakantie of weekend weg geen probleem. Ja ik heb het getroffen en dat voor 300€ per maand.

  • constance

   #6

   Bij welke stal sta jij en welke plaats is dat?

 7. Wendy

  #7

  Wij hebben ze aan huis en inderdaad zijn er voor- en nadelen.
  Soms mis ik de gezelligheid van een pensioenstal en een binnenbak maar verder echt super om ze thuis te hebben.

 8. Elke

  #8

  Niet aan huis en ook niet op een pension stal. Nee lekker particulier 'aan huis op pension' helpen elkaar en als er iets is geen gedoe met andere mensen, alles is bespreekbaar. Heerlijk om de staleigenaar te helpen om in hun huis op vakantie te gaan als zij er niet zijn :)

  • Mischa

   #8

   Voor ons ook: Niet aan huis en niet op pensionstal. Mijn eerste paard stond bij een goede vriendin die een stal over had. Na echtscheiding, verkoop paard en verhuizing nu sinds bijna een jaar weer een eigen paard en ook die staat bij een particulier. Dat bevalt mij super, ook ik kan alles bespreken met hen en helpen waar nodig. Ik kan er elke dag heen, ze staat op loopafstand van huis. Zou niet anders willen, heerlijk rustig en geen gedoe met veel anderen

 9. Henk

  #9

  Niets mooier dan paarden aan huis! Beschouw de verzorging ook als een onderdeel van je hobby. Hoe leuk is het niet als je 's-morgens de stal in loopt en de paarden roepen je al een "goedemorgen" toe. En hoe blij zijn ze niet als je ze 's-avonds weer in de stal zet? En wat ook een heel groot voordeel is, je leert ze bijzonder goed kennen, hoe ze reageren, wat ze graag hebben etc. Kortom, als je kunt, hou ze aan huis!

 10. amarins

  #10

  Ik heb beide mogen ervaren... Het heeft gewoon echt voor- en nadelen. Als je fulltime studeert en stage loopt is het ideaal dat je paard gewoon binnen en buiten wordt gezet. Mesten moet ik helaas nog steeds zelf doen. 's Avonds kan ik droog in de binnenbak rijden en bij daglicht hebben we een buitenbak en het bos op 5 minuten stappen, ook is er een stapmolen. Wat dat betreft ideaal! Als je meer tijd hebt zou ik toch wel kiezen voor de paarden aan huis, je bent dan gewoon lekker eigen baas!

 11. S.

  #11

  Heerlijk in de zomer aan huis in eigen rijbak trainen en in het weiland en tegen de tijd dat het slecht weer wordt de winter in pension met binnenbak. Bevalt erg goed!
  Thuis kan je het jezelf best makkelijk maken met bijv. automatische waterbakken in het land en voermachines op stal... uiteraard is het wat meer werk maar de voordelen zijn het dik waard!

 12. Cindy

  #12

  Good morning,


  I m looking for a stables for my young mare.
  I would like to know if you have some space outside for the day and inside on for the night? and what is the price.

  I hope to hear for you.
  Cindy


Nu op de voorpagina

Chat