Patijn's paarden revue... wat is het?

door Robert - Startlijsten.nl
Patijn's paarden revue... wat is het?

In Eext hebben ze weer iets nieuws verzonnen om mee te 'shinen'... Een paarden revue: Patijn's paarden revue!
Her en der hoor ik er al iets over, maar geen flauw idee wat het is. Dus ben even op onderzoek uitgegaan. Kort gezegd is het een paardentheater.

Dit jaar is namelijk de 90e (!) editie van het Nationaal Concours Hippique in Eext. Ter gelegenheid van dit jubileum is er op 5 juni en spectaculaire voorstelling te zien: Patijn's Paarden Revue. Hierin zal het paard en de geschiedenis van het CH Eext centraal staan. Het wordt een show met meer dan 100 paarden! Dit alles met professionals en amateurs in één show gegoten!
Er zijn al wat mooie namen bekend. Ik noem de Future Guys, familie Chardon, Albert Secuur, Miranda Bolhuis en Martijje Lubbers. De hele show wordt een avond vol paardensporters, acteurs, musici en dansers!

Ik weet wat je denkt: Patijn... dat is toch iets met tuigpaarden? Maar nee, het is geen tuigpaardenavond, is mij verzekerd!

Meer info en tickets via patijn.nl
 

Ook interessant

 • De training van een sportpaard

  De training van een sportpaard

  Het rijden van succesvolle wedstrijden valt of staat met de voorbereiding ervan. Het paard moet ruim vantevoren netjes getraind worden en de combinatie moet datgene wat tijdens de wedstrijd gevraagd wordt goed kunnen uitvoeren.

 • Highlights Equitana 2019

  Highlights Equitana 2019

 • Verandering per klasse per 1 april 2016

  Verandering per klasse per 1 april 2016

  Voor de klasse B en L zijn de proeven korter geworden en er zijn minder overgangen in de proeven. Met als gevolg dat de proeven vloeiender worden. In de klasse B zal alleen nog maar lichtrijden gevraagd worden. Dit is om het paard niet onbedoeld te storen. Verder zal de middenstap, middendraf en middengalop niet meer in de L1 gevraagd worden, maar pas in de klasse L2. In de klasse L1 & L2 mag de ruiter of amazone zelf per onderdeel kiezen tussen doorzitten of lichtrijden. Zo mag je dus de hele proef doorzitten of lichtrijden.

 • Aangekocht paard voldoet niet: Naar de rechter! (deel1)

  Aangekocht paard voldoet niet: Naar de rechter! (deel1)

  Tess is op zoek naar een dressuurpaard. Zij leest een advertentie van Daan waarin hij zijn dressuurpaard te koop aanbiedt. Tess maakt een afspraak met Daan om het paard te bekijken en te rijden en neemt haar instructeur mee die eveneens even in het zadel plaats zal nemen.

 • Menproeven vanaf 1 april 2016

  Menproeven vanaf 1 april 2016

  Hier vind je de menproeven vanaf 1 april 2016.

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

Er zijn nog geen reacties.

Nu op de voorpagina

 • Nieuw artikel: Dressuurruiter aan het springen
Klik hier voor de voorpagina
Chat