Het voortbestaan van kleine concoursen

Het voortbestaan van kleine concoursen

In Noord-Nederland werden veel concoursen op gras gereden. Maar de laatste jaren verschijnen er steeds meer zandbodems van topkwaliteit waardoor veel ruiters daarvoor kiezen.
De kleinere, vaak toch heel gezellige, wedstrijden krijgen hierdoor nog minder deelnemers.

Een oplossing hiervoor is gezocht in het opstarten van competities, waar een aantal wedstrijden van verschillende verenigingen onder vallen. Ruiters rijden een aantal wedstrijden van zo'n competitie en kunnen hiermee, naast de reguliere prijzen, in de finale hele leuke extra prijzen winnen. Zo zijn er heel veel jonge paarden-competities.

Is dit de redding voor de kleinere wedstrijden?

Ook interessant

  • Hengstenshows 2021

    Hengstenshows 2021

    Een verzameling van de hengstenshows in 2021

  • Zoals een goed huisvader betaamt

    Zoals een goed huisvader betaamt

    Piet heeft tien merries die hij graag wil laten dekken. Henk beschikt over een haflingerdekhengst genaamd Mischa. Henk en Piet sluiten samen een overeenkomst inhoudende dat Mischa vier maanden bij Piet zal verblijven tegen een prijs van €600,-- zodat hij de merries van Piet kan dekken. Na twee maanden ontvangt Henk een telefoontje van Piet dat Mischa ernstige verwondingen heeft.

  • Wedstrijdspanning onder controle

    Wedstrijdspanning onder controle

    Rijd jij wedstrijden? Dan ken jij vast het gevoel van wedstrijdspanning. We onderscheiden een aantal vormen van spanning. Hoe kun je de spanning onder controle houden?

  • Verhalen

    Verhalen over paarden

  • Ophouding

    Ophouding

    Een ophouding is de hulp aan het paard om aan te geven dat je iets wilt veranderen. Dit kan een overgang van draf naar stap zijn, maar ook een hulp om het paard even wat alerter te maken. Er zijn twee soorten ophouding: de hele ophouding en de halve ophouding.

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

  1. Irene

    #1

    Nou , volgens mij zijn juist de grote concoursen altijd op gras geweest en verplaatst het zich nu naar kleinere concoursen op zand. Iedereen, ook de verenigingen moeten met de tijd mee, kleine concoursen op zand zijn heel gemoedelijk, effectief voor ruiters, je hoeft geen ijzers meer en druk bezocht. Dus verenigingen: investeer in een zandbaan en doe meerdere wedstrijden per jaar ipv 1x per een grote.

    • Sonja

      #1

      Helemaal mee eens

    • Joyce

      #1

      Ook ik les bewust voor wedstrijden op zandbodem. Geen ijzers nodig, meestal vlakker en minder weersafhankelijke bodem en parkeren op manegeterrein ipv met trekker uit een drassig weiland getrokken te worden. Het kleinschalige en meestal rustiger en gemoedelijke vind ik ook prettiger dan het massale van 12 dressuurbanen en losrijden tussen 30 andere combinaties.

      Op Gras rijden is alleen prettig bij stabiele droge zandgrond die vlakbij en netjes gemaaid.

  2. Antoinette

    #2

    Zorg dat de grasterreinen er top bij liggen, geen hobbels, geen kuilen, netjes afgezette ringen en springterreinen, kort gemaaid gras, nette toiletten en voorzieningen voor ruiters en bezoekers. Kortom doe het goed of doe het niet!! Er zijn tegenwoordig zo veel wedstrijden, mensen kiezen er echt niet meer voor om op hun vrije dag een blessure op te lopen op een knollenveld waar drie concurrenten mee doen!! De klant is koning!!

Nu op de voorpagina

  • Nieuw artikel: Weidegang: hier moet je om denken
Klik hier voor de voorpagina
Chat