Paardenboeken

Paardenboeken

Ik ben vast niet de enige die úren lang heeft besteed aan het lezen van alle paardenboeken die er maar te krijgen waren in de bibliotheek. Stiekem in bed, als ik allang moest slapen, maar ik zat altijd zó in het verhaal dat ik niet kon stoppen. Om als het boek uit was vervolgens verder te gaan met dromen over deze verhalen. Misschien zou ik ook wel een woeste hengst vinden die alleen naar mij luisterde.... 

Speciaal voor jullie maakten we een lijstje met de leukste paardenboeken die we konden vinden. Welke paardenboeken kon (of kan) jij echt niet laten liggen? Laat het ons weten!

Heartland

Heartland is een 25-delige boekenreeks (waarvan er 20 zijn vertaald naar het nederlands)over een stal in de heuvels van Virgina, geschreven door Lauren Brooke. In heartland worden mishandelde en getraumatiseerde paarden opgevangen door Amy Fleming en haar familie. Ze proberen de paarden te genezen met therapie gebaseerd op psychologie, in plaats van de meer traditionele trainingsmethoden. De ervaringen van Amy bij het genezen van deze paarden en bijbehorende moeilijke beslissingen komen in iedere uitgave terug. Door de boekenserie heen volg je Amy en haar leven, met de paarden en alles wat daar omheen gebeurt.
Boeken van Heartland kopen? Bestel ze > hier op Bol.com! Ze hebben ook DVD's van Heartland.

De Bleshof

De bleshof is een gezellige stal waar allerlei soorten paarden opgevangen worden.

In deze 12-delige boekenserie volg je Reka, die na haar verhuizing van de stad naar het dorp terecht komt op de Bleshof. Ze maakt hier nieuwe vrienden en wordt helemaal gek op paarden. 
Koop De Bleshof via Bol.com

De Roskam

De Roskam is een leuke boekenserie voor de jongere kids. De boekjes zijn kort en makkelijk te lezen en volgen de avonturen van Paulien, Eva, Kim en Wout die paardrijden bij Manege de Roskam. Zo worden hun zadels gestolen, vinden ze een verwaarloosde pony en gaan ze op wedstrijd. 
Deze boeken van Vivian den Hollander kan je kopen via Bol.com.

Kim en Wampie

Als Kim op een dag een loslopende pony tegenkomt met zijn ruiter er achteraan, is een nieuwe vrienschap geboren. Lisa leert Kim paardrijden en Kim krijgt zelfs een verzorgpony: Wampie. Samen met Lisa beleeft Kim in deze 5 delige boekenserie vele avonturen met hun pony’s Wampie en Karel.
Voor 6 euro koop je dit boek op Bol.com.

Paardenpraattv: Britt en Esra

9 boeken (en nummer 10 die in mei uitkomt) lang kan je genieten van de verhalen over Britt en Esra, bekend van paardenpraattv, maar hier uitgebeeld als 2 jonge paardenvriendinnen die niks liever doen dan de hele dag op de manege zijn om pony’s te knuffelen. Maar dit gaat niet altijd zonder spannende avonturen. 
Makkelijk te koop via Bol.com.

Britt en Esra

Gouden Paarden

12 boeken geschreven uit het perspectief van het paard. Volg Aurea, Pico, Maisa, Rafal, Fabo, Roan, Bowi, Nola, Bajka, Faxi, Vidar en Luna tijdens hun avonturen in het leven. Elk paard heeft zijn eigen boek, dus je bent met deze serie verzekerd van uren leesplezier. Kopen? Kan via Bol.com.

Volbloed

Amber komt met haar familie op een Amerikaanse stoeterij te wonen waar renpaarden gefokt en getraind worden, nadat haar ouders hun eigen boerderij hebben verkocht. Ze heeft nog veel verdriet van het afscheid van haar merrie die verkocht moest worden, daarom heeft ze zich voorgenomen om zich niet meer aan een paard te hechten. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan; amber raakt gehecht aan een lieve, drachtige merrie. Een zwak veulentje wordt geboren; Wonder. Keihard zet amber zich in om er voor te zorgen dat Wonder groot en sterk gaat worden, en het beste racepaard van stal wordt. Of dat Amber gaat lukken lees je in deze 7-delige paardenboeken serie!
Deze boeken van Joanna Cambell zijn verkrijgbaar via Bol.com.

Manege de Zonnehoeve

Op Manege de Zonnehoeve wonen erg bijzondere pony’s. De een is heel lief, de ander ondeugend. De een kan heel goed springen en weer de ander is nooit bang. Maar ze zijn allemaal zeer geliefd bij de eigenaresse en de manege ruiters.

Ieder boek in de serie Manege de Zonnehoeve gaat over een andere pony en zijn/haar avonturen, en vertelt het verhaal vanuit die pony zelf.
Interesse? Klik hier voor de Bol.com-voorraad.

Droompaarden

Alle paardendromen komen uit in deze serie Droompaarden van Gertrud Jetten. Emma, de hoofdpersoon, spaart beeldjes van paarden. Als ze naar die beeldjes kijkt gebeurt er iets raars: ze komt terecht in de wereld van dat paard. Een prachtig showpaard of een miniveulen... En iedere keer blijkt dat Emma een belangrijke rol speelt in een avontuur in de wereld van dat paard. 
Deze serie is ook via Bol.com verkrijgbaar.

Storm

De Storm triologie gaat over Casey Blue, een meisje met dezelfde droom als menig ander paardenliefhebber: de beste worden en winnen! Als ze een paard van het slachthuis red, ontstaat er een kleine kans; zou het dan toch kunnen om de Badminton Horse Trials te winnen? In deze 3 boeken volg je de avonturen van Casey en Storm, die opweg zijn naar de top.
De reeks vind je natuurlijk op Bol.com.

Storm

Romana en Ragebol

Een wat oudere boekenserie in deze lijst, maar nogsteeds leuk om te lezen; Romana en Ragebol. Als Romana, die gek is op paarden, onverwacht een paard krijgt, geeft ze deze de naam Ragebol. Maar liefst 11 boeken lang kan je alle avonturen die Romana, Ragebol en hun vrienden meemaken op en rond stoeterij Duinoord. Klik hier voor de laatste varianten via Bol.com.

Bianca

Met kop en schouders steekt deze boven de rest uit als we het hebben over het aantal boeken in de serie. Maar liefst 65 boeken zijn er uitgebracht in de Bianca-serie, geschreven door Yvonne Brill. Bianca, dochter van een dierenarts, houdt ontzettend veel van paarden. Ze heeft alles voor de dieren over, want een goede verzorging vraagt veel tijd en liefde. Bianca heeft een stel leuke vriendinnen en samen met hun beleeft ze avontuur na avontuur en hebben ze de grootste lol.
Koop Bianca nummer 65 uit 2020 gewoon hier op Bol.com!

Black Beauty

Dit boek, met als volledige titel Black Beauty: The Autobiography of a Horse, vertelt het levensverhaal van het gitzwarte paard Black Beauty. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van het paard. Black Beauty heeft geen geluk in het leven. Keer op keer wordt het paard doorverkocht en komt bij de ene slechte eigenaar na de andere terecht. Zal Black Beauty ooit zijn geluk vinden? Koop het boek en kom erachter (link Bol.com).

Black Beauty

Elena: een leven voor paarden

Een leven zonder paarden kan Elena zich niet voorstellen. Als ze rijdt, vergeet ze alles en iedereen om haar heen. Het leven op de rijstal van haar ouders zou dan ook perfect zijn, als er geen vijandschap bestond tussen haar familie en die van Tim. Tim, die haar hart sneller doet kloppen, maar uitgerekend de enige jongen is met wie ze nooit samen zal mogen zijn. Als Elena probeert te ontdekken wat er in het verleden is gebeurd en waarom ze elkaar zo haten, komt ze een donker geheim op het spoor...
Hier te koop via Bol.com, ook als E-book.

Manege Picadero

Lekker te lezen pocketboekjes van Helen Taselaar die zich afspelen op Manege Picadero. Dochter Sylvie ontmoet tijdens een buitenrit Antal van Aerendonck. Hoewel het een aantrekkelijke man is, kan ze hem niet uitstaan. In het begin. Maar na een tijdje bloeit er toch wat op tussen deze twee. Totdat jaloezie roet in het eten gooit...
Kijk voor boeken van Manege Picadero op Bol.com

Ook interessant

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

  1. Stasia Cramer

    #1

    Voor alle kinderen die van ponyboeken houden en zich thuis een beetje vervelen, heb ik mijn Ponygek Omnibussen (10 boeken) GRATIS op mijn website geplaatst als PDF's. Je kunt ze dus ook downloaden. De boeken hebben leesniveaus voor groep 5 tot groep 7. De niveaus staan erbij.
    Veel leesplezier en delen mag uiteraard!
    Ga naar: https://www.hippago.nl/gratis-lezen-ponyboeken-voor-groep-5-tot-7/

Nu op de voorpagina

Chat