Wat doe je tijdens de Corona-crisis?

door Kitty - Startlijsten.nl
Wat doe je tijdens de Corona-crisis?

Bizar eigenlijk, hoe binnen zo'n korte periode (enkele weken) één virus zo'n impact kan hebben op de gehele wereldbevolking.
In Nederland mag je gelukkig nog wel paardrijden, maar ook hier zijn diverse maatregelen die enige bescherming tegen het COVID-19-virus moeten bieden. Zo is er de -inmiddels bij iedereen wel bekende- anderhalve meter-regel en de maatregel dat je niet in groepjes samen mag komen. 

Om aan deze maatregelen te kunnen voldoen, hebben pensionstallen en maneges hun eigen regels aangescherpt. Op veel stallen mag er maar één persoon per paard komen en mag je maar maximaal twee uur bij je paard zijn op een vooraf aangegeven moment.

Al enkele weken worden er geen wedstrijden meer gereden en gaan de groepslessen niet meer door. Veel mensen raken hierdoor wat minder gemotiveerd in het actief trainen van hun paard. Toch zijn er voldoende mogelijkheden op een leuke en afwisselende manier met je paard bezig te zijn. We geven hieronder, zonder onze mening, een opsomming ervan. Heb jij nog ideeën? Zet ze er gerust bij de reacties onder!

  • Een andere discipline. Rijd je normaal voornamelijk dressuur? Het is best verfrissend om eens een balkjesparcours in de bak te leggen en hier overheen te stappen, draven en galopperen. Of ga eens aan de hand werken. Vanaf de grond kun je je paard aan de lange lijnen zien bewegen en op een andere manier met hem werken.
  • Kennis vergroten en in de praktijk brengen. Er zijn veel interessante boeken over het rijden van en de omgang met je paard. Waarschijnlijk heb je deze periode net wat meer tijd. Verbeter je kennis en breng het in de praktijk. Ik vind "De eenvoud van de dressuur" van Johan Hinnemann & Coby van Baalen een erg duidelijk en lekker te lezen boek. 
  • Online wedstrijd. Door de KNHS wordt er de mogelijkheid geboden om je proef op video op te nemen, in te sturen en de proef voor winstpunten te laten beoordelen door een jury.
  • Een uitgebreide poetsbeurt. Regelmatig poets ik mijn paard vrij snel waarna ik opzadel en ga rijden. De afgelopen periode heb ik echter een heel arsenaal aan poetsspullen erbij gepakt en heb ik de tijd genomen om mijn paard eens flink te ontdoen van losse haartjes en zijn spieren met de massageborstel onder handen te nemen. Een dankbare klus.
  • Een uitgebreide invetbeurt. Niet alleen mijn paard is uitgebreid gepoetst, maar ook mijn zadels en hoofdstellen zijn weer helemaal schoongemaakt en ingevet.
  • Film jezelf. Zet de camera op de bakrand en film je eigen training. Thuis kun je kritisch kijken wat goed gaat en waar nog verbeterpunten zijn. Eventueel kun je het filmpje doorsturen aan je instructeur voor meer advies.

Dit is een klein lijstje met mogelijkheden voor je dagelijkse training. Graag horen we van jou wat jij in deze Coronatijd met je paard(en) doet.

Ook interessant

  • Startlijsten.nl-Sponsorplan 2016

    Startlijsten.nl-Sponsorplan 2016

  • Wedstrijdreglementen Springen

    Wedstrijdreglementen Springen

    Bekijk hier de meest recente versies van het springen wedstrijdreglement.

  • SGW - de perfecte tijd

    SGW - de perfecte tijd

    Hoe rijd je de cross in een tijd die het dichtst bij de vastgestelde optimale tijd komt? Met deze tips kom je al een heel eind!

  • Menproeven vanaf 1 april 2016

    Menproeven vanaf 1 april 2016

    Hier vind je de menproeven vanaf 1 april 2016.

  • Paardenhouderij & familierecht (deel II)

    Paardenhouderij & familierecht (deel II)

    De artikelen zijn geschreven om een indruk te geven hoe een echtscheidingstraject eruit kan zien. Hierbij wordt kort ingegaan op de mogelijkheden en de consequenties. De drie delen zijn wellicht niet als typisch ' hippisch recht' te kwalificeren, maar aangezien een echtscheiding waarbij een paardenbedrijf of paardenmensen zijn betrokken in de praktijk regelmatig voorkomt, heb ik er toch voor gekozen om dit onderwerp eens te behandelen

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

Er zijn nog geen reacties.

Chat