Wat doe je tijdens de Corona-crisis?

door Kitty - Startlijsten.nl
Wat doe je tijdens de Corona-crisis?

Bizar eigenlijk, hoe binnen zo'n korte periode (enkele weken) één virus zo'n impact kan hebben op de gehele wereldbevolking.
In Nederland mag je gelukkig nog wel paardrijden, maar ook hier zijn diverse maatregelen die enige bescherming tegen het COVID-19-virus moeten bieden. Zo is er de -inmiddels bij iedereen wel bekende- anderhalve meter-regel en de maatregel dat je niet in groepjes samen mag komen. 

Om aan deze maatregelen te kunnen voldoen, hebben pensionstallen en maneges hun eigen regels aangescherpt. Op veel stallen mag er maar één persoon per paard komen en mag je maar maximaal twee uur bij je paard zijn op een vooraf aangegeven moment.

Al enkele weken worden er geen wedstrijden meer gereden en gaan de groepslessen niet meer door. Veel mensen raken hierdoor wat minder gemotiveerd in het actief trainen van hun paard. Toch zijn er voldoende mogelijkheden op een leuke en afwisselende manier met je paard bezig te zijn. We geven hieronder, zonder onze mening, een opsomming ervan. Heb jij nog ideeën? Zet ze er gerust bij de reacties onder!

 • Een andere discipline. Rijd je normaal voornamelijk dressuur? Het is best verfrissend om eens een balkjesparcours in de bak te leggen en hier overheen te stappen, draven en galopperen. Of ga eens aan de hand werken. Vanaf de grond kun je je paard aan de lange lijnen zien bewegen en op een andere manier met hem werken.
 • Kennis vergroten en in de praktijk brengen. Er zijn veel interessante boeken over het rijden van en de omgang met je paard. Waarschijnlijk heb je deze periode net wat meer tijd. Verbeter je kennis en breng het in de praktijk. Ik vind "De eenvoud van de dressuur" van Johan Hinnemann & Coby van Baalen een erg duidelijk en lekker te lezen boek. 
 • Online wedstrijd. Door de KNHS wordt er de mogelijkheid geboden om je proef op video op te nemen, in te sturen en de proef voor winstpunten te laten beoordelen door een jury.
 • Een uitgebreide poetsbeurt. Regelmatig poets ik mijn paard vrij snel waarna ik opzadel en ga rijden. De afgelopen periode heb ik echter een heel arsenaal aan poetsspullen erbij gepakt en heb ik de tijd genomen om mijn paard eens flink te ontdoen van losse haartjes en zijn spieren met de massageborstel onder handen te nemen. Een dankbare klus.
 • Een uitgebreide invetbeurt. Niet alleen mijn paard is uitgebreid gepoetst, maar ook mijn zadels en hoofdstellen zijn weer helemaal schoongemaakt en ingevet.
 • Film jezelf. Zet de camera op de bakrand en film je eigen training. Thuis kun je kritisch kijken wat goed gaat en waar nog verbeterpunten zijn. Eventueel kun je het filmpje doorsturen aan je instructeur voor meer advies.

Dit is een klein lijstje met mogelijkheden voor je dagelijkse training. Graag horen we van jou wat jij in deze Coronatijd met je paard(en) doet.

Ook interessant

 • Bedrijvengids

  Bedrijvengids

 • Het nulurencontract

  Het nulurencontract

  Simone, Marieke en Tim werken alledrie bij manege ' Het Gouden Hoefijzer'. Simone heeft een vast arbeidscontract en houdt zich bezig met de verzorging van de pony's en geeft daarnaast een paar uur per week les. Marieke en Tim hebben allebei een tijdelijk nulurencontract en worden opgeroepen als het druk is op de manege of als Simone bijvoorbeeld ziek is.

 • Wedstrijdreglementen Endurance

  Wedstrijdreglementen Endurance

  Bekijk hier de meest recente versies van het endurance wedstrijdreglement.

 • Fit te paard

  Fit te paard

  Paardrijden is sport! Zowel voor de actieve wedstrijdruiter als voor de gepassioneerde recreatieruiter. Het begint al met het aan de hand begeleiden van het paard. Het gaat verder met het soepel opstijgen. En dan begint het rijden pas. En de beweging van talloze spieren.

 • Het rijden van wedstrijden (op de wedstrijd)

  Het rijden van wedstrijden (op de wedstrijd)

  Zoek het secretariaat op om te gaan betalen. Zoek het terrein waar je moet inrijden en kijk waar de ring is waarin je moet starten. Kijk of vraag hoe ver ze al gevorderd zijn op de startlijst. Misschien is het handig om dan nog even het toilet te bezoeken! 

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

Er zijn nog geen reacties.

Chat