Zomertenue en regenkleding

Zomertenue

Door wijzigingen in het wedstrijdreglement is het vanaf 1 april 2016 vrijgelaten om tijdens outdoor dressuurwedstrijden in zomertenue te starten. Voorheen moest de federatievertegenwoordiger of jury toestemming geven of er in zomertenue gestart mocht worden nu mag de ruiter of amazone dit zelf beslissen. Voor het springen zal de federatievertegenwoordiger wel moet toestaan of er gestart mag worden in zomertenue.

In zomertenue starten wil zeggen in wedstrijdblouse of wedstrijdshirt, zonder rij-jasje. Een wedstrijdshirt moet lange of korte mouw hebben, hemdjes zijn niet toegestaan. Daarnaast moet het shirt een opstaand kraagje bevatten. Hierbij hoeft dan ook geen plastron gedragen te worden.

Voor meer informatie over de kledingvoorschriften kunt u kijken naar artikel 117 van het wedstrijdreglement dressuur en artikel 256 van het wedstrijdreglement springen.

>Lees ook het artikel Paarden, warmte en hitte.

 

Regenkleding

Door wijzigingen in het wedstrijdreglement is het vanaf 1 april 2016 vrijgelaten om tijdens outdoor dressuurwedstrijden regenkleding te dragen. Bij slechte weersomstandigheden is het dragen van een regenjas, regenkleding, speciale regenbroeken of een windjack toegestaan. Voorheen moest de federatievertegenwoordiger hier toestemming voor geven, nu mag de ruiter of amazone dit zelf beslissen. Voor het springen zal de federatievertegenwoordiger wel toestemming moeten geven voor het dragen van een regenjas, regenkleding, speciale regenbroek of windjack.

Voor meer informatie over de kledingvoorschriften kunt u kijken naar artikel 117 van het wedstrijdreglement dressuur. Voor meer informatie over de kledingvoorschriften van het springen staan vermeld in artikel 256 van het wedstrijdreglement springen.

Ook interessant

  • Ruiter Fit Training: mentale kracht

    Ruiter Fit Training: mentale kracht

    Wat betekent mentaal eigenlijk? De Dikke van Dale zegt over mentaal: “de geest of het denkvermogen”.  Zie je lijf als het vervoermiddel van je brein. In je brein zijn jouw geest en jouw denkvermogen opgeslagen. Je brein en je lichaam kunnen niet zonder elkaar. Beiden zal je moeten onderhouden door goed te eten en te bewegen.

  • Geen houden aan

    Geen houden aan

    Een paard slaat op hol en werpt zijn ruiter in het zand, een paard geeft een voorbijganger een trap, een paard breekt uit en veroorzaakt een schram op een auto. Kortom, het paard veroorzaakt schade. Wie is dan aansprakelijk?

  • Dressuurproef uit het hoofd

    Dressuurproef uit het hoofd

    Het is verstandig je dressuurproef ook uit het hoofd te kennen.

  • Bedrijvengids

    Bedrijvengids

  • Wedstrijdspanning en ruitertypen

    Wedstrijdspanning en ruitertypen

    Wedstrijdspanning. Iedereen die wedstrijden rijdt of heeft gereden, herkent het. Er zijn veel psychologen en coaches die zich hebben gespecialiseerd in dit specifieke onderdeel. In welk ruitertype dat Q4 Horse Profile omschrijft, herken jij jezelf het meeste?

Chat