Zomertenue en regenkleding

Zomertenue

Door wijzigingen in het wedstrijdreglement is het vanaf 1 april 2016 vrijgelaten om tijdens outdoor dressuurwedstrijden in zomertenue te starten. Voorheen moest de federatievertegenwoordiger of jury toestemming geven of er in zomertenue gestart mocht worden nu mag de ruiter of amazone dit zelf beslissen. Voor het springen zal de federatievertegenwoordiger wel moet toestaan of er gestart mag worden in zomertenue.

In zomertenue starten wil zeggen in wedstrijdblouse of wedstrijdshirt, zonder rij-jasje. Een wedstrijdshirt moet lange of korte mouw hebben, hemdjes zijn niet toegestaan. Daarnaast moet het shirt een opstaand kraagje bevatten. Hierbij hoeft dan ook geen plastron gedragen te worden.

Voor meer informatie over de kledingvoorschriften kunt u kijken naar artikel 117 van het wedstrijdreglement dressuur en artikel 256 van het wedstrijdreglement springen.

>Lees ook het artikel Paarden, warmte en hitte.

 

Regenkleding

Door wijzigingen in het wedstrijdreglement is het vanaf 1 april 2016 vrijgelaten om tijdens outdoor dressuurwedstrijden regenkleding te dragen. Bij slechte weersomstandigheden is het dragen van een regenjas, regenkleding, speciale regenbroeken of een windjack toegestaan. Voorheen moest de federatievertegenwoordiger hier toestemming voor geven, nu mag de ruiter of amazone dit zelf beslissen. Voor het springen zal de federatievertegenwoordiger wel toestemming moeten geven voor het dragen van een regenjas, regenkleding, speciale regenbroek of windjack.

Voor meer informatie over de kledingvoorschriften kunt u kijken naar artikel 117 van het wedstrijdreglement dressuur. Voor meer informatie over de kledingvoorschriften van het springen staan vermeld in artikel 256 van het wedstrijdreglement springen.

Ook interessant

  • Dressuur: Losgelassenheit

    Dressuur: Losgelassenheit

    Losgelassenheit staat voor losheid, souplesse en ontspanning. Op elk moment van de training moet het mogelijk zijn direct terug te gaan naar de ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. Alvorens het paard tijdens de training aan het werk te zetten, moet het eerst goed losgereden worden. Hierbij worden spieren, pezen, banden en gewrichten van het paard verwarmd en losgemaakt. Door de tijd te nemen goed los te rijden, verklein je het risico op blessures bij je paard.

  • Het Ros Beiaard

    Het Ros Beiaard

    Het oersterke, duivelse Ros Beiaard doet alles voor zijn baas Reinout. Als uiteindelijk in een oneerlijke strijd het Ros ziet dat zijn meester hem van zich heeft afgewend, sterft hij.

  • Het doel van de dressuur

    Het doel van de dressuur

    Het doel van de dressuur is de ontwikkeling van het paard tot een ‘happy athlete’ door een harmonieuze en systematische opleiding. Deze opleiding maakt het paard soepel, ontspannen en los, maar ook tevreden en oplettend. Het paard en de ruiter begrijpen elkaar volledig; er is harmonie.

  • Consequent gedrag, gehoorzaam paard

    Consequent gedrag, gehoorzaam paard

    Consequent reageren geeft je paard duidelijkheid en voorkomt een hoop irritatie.

  • Wedstrijdreglementen Springen

    Wedstrijdreglementen Springen

Nu op de voorpagina

  • Nieuw artikel: Wijken: de vergeten oefening
Klik hier voor de voorpagina

Nieuwste vacatures

» Alle hippische vacatures bekijken
Chat