Inschrijven voor een wedstrijd

Stap 1 van 6

Door gebruik te maken van deze inschrijfmogelijkheid, worden je persoonsgegevens doorgestuurd naar de vereniging.

Voorwaarden voor de wedstrijd V.O.F. Scholtens Eventing Exloo in Exloo:

InschrijfformulierGeen informatie bekend
Betalen startgeldDient vooraf te worden overgemaakt per bank
Overige informatie     V.O.F. Scholtens Eventing Exloo


Er zijn nog enkele startplekken beschikbaar voor de zaterdag. Aanmelden kan alleen door te mailen naar indooreventing@gmail.com en het inschrijfgeld over te maken op rekeningnummer NL46 RABO 0114 538 670 Dit zal op volgorde van binnenkomst worden behandeld.

Inschrijven voor de klasse BB paarden is geopend. Inschrijving voor de klasse BB gaat via startlijsten.nl

Het inschrijfgeld € 32,50 per combinatie voor de klasse BB paarden dient vooraf overgemaakt te worden aan PSV HCE Ruiters rekeningnummer NL46 RABO 0114 5386 70 o.v.v. naam ruiter/amazone en naam paard.

De inschrijving is pas definitief als het inschrijfgeld bij ons op de rekening staat.

Bij aanmelden paarden klasse BB even aangeven welke dag je wilt starten.

Afmelding die vanaf vrijdag 18 november 2022 bij ons binnenkomen, krijgen het inschrijfgeld niet terugbetaald.

Inschrijving en onlinebetaling voor de klasse B - L - M paarden en pony's categorie C/D/E via mijn-KNHS.

V.O.F. Scholtens Eventing Exloo

Via MijnKNHS informatie en aanmelden paarden en pony’s klassen B/L/M!

Programma:
Zaterdag 26 november
- Paarden klasse BB – B – L – M
L en M op zaterdag hebben barrage achteraf (in handicap) met mooie geldprijzen!

Zondag 27 november
- Paarden klasse BB – B – L
- Pony’s klasse B – L – M cat. C/D/E

Informatie en opgeven B/L/M zie mijnknhs!

Informatie BB paarden:
Inschrijfgeld €32,50 per combinatie

De klasse BB kan op 2 manieren gereden worden:
- Voor de prijzen: 2 fasen crossparcours zonder hulp van derden.
- Zonder klassement: 2 fasen crossparcours met eventueel hulp van iemand van de organisatie bij een aantal hindernissen. Wel blijft gelden bij 3 weigeringen op dezelfde hindernis of 4 weigeringen in totaal ben je gediskwalificeerd.

De finish van de BB paarden is in de buitenbak.

LET OP! De wedstrijd wordt wel verreden volgens het wedstrijdreglement
. Je mag dus alleen de hindernissen van je eigen hoogte springen en geen hindernissen overslaan.

Voor deelname aan de V.O.F. Scholtens Eventing Exloo dient de combinatie een springparcours te kunnen springen van minimaal 60 cm.

Ook deze editie wordt de waterpartij opgenomen in de cross.

Voor meer informatie zie de bijlages en onze facebook pagina!

V.O.F. Scholtens Eventing Exloo

Wedstrijdformule en resultaat
a. De klassen BB, B paarden en klassen BB, B, L, M pony’s worden verreden volgens het artikel 330.3/4 van het eventingreglement. (Indooreventingwedstrijden en Eventingderby’s.)

De wedstrijd bestaat uit onderdelen springen en cross country en wordt verreden volgens de formule van een 2 fasen parcours. De eerste fase bestaat uit een springparcours met 6 - 8 hindernissen waarbij de fouten volgens tabel A worden berekend. De tweede fase bestaat uit een cross country met ongeveer 15-20 hindernissen (maximaal 25 sprongen) waarbij de fouten worden berekend volgens het reguliere eventingreglement art. 318. De finish van de 1e fase is de start van de 2e fase.

Eerste fase is een springparcours - beoordeling als reglement art. 318 van het eventingreglement - met direct aansluitend een crossparcours. De tijd van de cross gaat in als de finish van de eerste fase wordt gepasseerd. De uitslagberekening van cross komt overeen met SGW’s in buitenwedstrijden ( art. 319) Winnaar is de deelnemer met de minste strafpunten.

Bij een gelijk aantal strafpunten is de winnaar:
1. De combinatie met het minst aantal strafpunten in de crosscountry,
2. Daarna de combinatie die de toegestane tijd in de crosscountry het dichtst benaderd
3. Daarna de combinatie met het beste springresultaat,
4. Daarna de combinatie met de snelste tijd in het springen,
5. Daarna worden de betreffende combinaties gelijk geplaatst.

b.. Voor de Klasse L - M paarden (alleen op zaterdag) wordt om het interessanter te maken de formule aangepast. Er wordt een Winnaarsronde verreden om de eerste plaats over een Derby-achtig parcours (vaste en springhindernissen).

Berekening resultaat: Het resultaat over Fase 1 en Fase 2 komt volgens de regels als bij de andere klassen in het eventingreglement ( punt a - hierboven.) tot stand.Uitsluitend voor L/M-combinaties strijden om de eerste plaats in een z.g.n. Winnaarsronde

De 6 hoogstgeplaatste van het klassement na de cross rijden een z.g.n Winnaarsronde over een Derbyachtig parcours. Bij ex. aequo op de 6e plaats, mogen al deze combinaties starten in de Winnaarsronde.

Dit parcours wordt beoordeeld volgens artikel 239 van het springreglement. In het parcours telt - volgens Tabel C - elke afworp of weigering voor 4 strafseconden. De 3e weigering leidt tot uitsluiting. Dit geldt ook voor een val van ruiter en/of paard.

Deelnemers die worden uitgesloten of zich terugtrekken in de winnaarsronde worden gelijk geplaatst op de laatste plaats van de winnaarsronde.

De startvolgorde in de winnaarsronde is in omgekeerde volgorde van het totaal aantal strafpunten na de cross. Alle deelnemers starten in de winnaarsronde met 0 strafseconden.

Het bij elkaar optellen van de tijd voor het parcours (inclusief de seconden voor tijdcorrecties indien van toepassing), plus vier seconden voor iedere omvergeworpen hindernis geeft het totaal resultaat in seconden, dat de deelnemer voor zijn parcours heeft behaald. De combinatie met de korte tijd vermeerderd met de strafseconden is winnaar.

De overige combinaties worden geplaatst overeenkomstig de berekende tijd in het springparcours, de op een na minste tijd als tweede en zo vervolgens.

De combinaties, die niet gestart zijn in de Winnaarsronde klasseren zich vervolgens naar het klassement opgemaakt na fase 1 en fase 2 volgens de reguliere uitslagberekening als hierboven onder a. vermeld.
 
Voor vragen:PSV HCE Ruiters - Telefoon: +31646012079

Nu op de voorpagina

  • Nieuw artikel: Wijken: de vergeten oefening
Klik hier voor de voorpagina

Nieuwste vacatures

Chat