Product getest: Fleecedeken Polar 800 Fouganza

Product getest: Fleecedeken Polar 800 Fouganza

Staldeken Polar 800 Fouganza By Decathlon - € 69,99

“Met zijn perfecte voorsluiting en goede ligging een erg fijne deken!”

Pluspunten:

 Goede ligging
 Mooi aansluitende hals
 Neemt vocht goed op
 Reflectiestrepen
Lekker warm

Minpunten:

 Verpakking aan de kleine kant

 

 

Introductie

Het begint erop de lijken dat het nu toch echt winter wordt. Vorst aan de grond en de paarden hebben alweer een flinke vacht. Wanneer ik met mijn paard op wedstrijd of naar de les ga, leg ik hem altijd een fleecedeken op waarmee hij comfortabel in de trailer staat. Met dit koude weer zijn het echter al snel twee fleecedekens over elkaar.

Bij Decathlon kwamen we de fleecedeken Polar 800 Fouganza tegen. Een wat dikkere deken van fleece met een stoffen voering met honingraatstructuur. Deze deken zag er geschikt uit als deken voor transport of na het rijden. Tijd om te testen!


De eerste indruk

Polar deken verpakkingBij het uitpakken, viel me meteen de mooie verpakking op. De deken werd geleverd in een mooi ogende herbruikbare kunststof (kunstlederen) tas die afsluitbaar is met een rits. Om de deken na gebruik weer in de tas te krijgen, moet je hem, zodra hij droog is, erg zorgvuldig opvouwen.  Dit kostte wel even wat tijd. Een iets ruimere verpakking zou handiger zijn.

Het eerste wat me aan de deken opviel, is de kwaliteit. De deken straalt kwaliteit uit. Een mooi afgewerkte deken met contrasterende rode stiksels. De fleece voelt stevig aan en ook de binnenvoering (een soort wafelstructuur) ziet er erg degelijk uit.

De deken is aan de achterkant afgewerkt met fluorescerende grijze strepen zodat je paard ook bij het trailerladen in het donker goed zichtbaar is.

Polar deken - fluorescerend

In de praktijk

Meteen de dag waarop ik de deken uit de verpakking gehaald heb, nam ik mijn paard mee naar de springles. Na mijn paard uitgebreid geborsteld te hebben, heb ik hem de deken opgelegd. Een mooie dubbele voorsluiting met klittenband en twee snelsluitingen zorgen voor het perfect aansluiten aan de borst.

Polar deken - Voorkant gespenMet een klittenband op de schouder is de halsopening smaller te maken. Omdat mijn paard een flink front heeft, hoefde ik deze niet te gebruiken.

Naast deze sluitingen heeft de deken twee kruissingels en bilkoorden. Ook wanneer je paard gaat liggen met de deken of een ravotmomentje heeft, blijft de deken netjes liggen.

Na de les heb ik de deken op mijn bezwete paard gelegd en zijn we weer met de trailer naar huis gereden.

Daar aangekomen was de buitenkant van de deken een klein beetje vochtig en de binnenkant vrijwel droog. Ook mijn paard was goed opgedroogd onder de deken.

Tip: het halster Performer Fouganza by Decathlon staat erg mooi bij deze deken.

 • Verstelbaar bij de hals
 • Reflectiestrepen
 • Zware, gevoerde deken die zweet goed opneemt
 • Dubbele borstsluiting, bilkoorden en kruissingels

   

  Onderhoud

  Polar deken - VerstelbaarDoordat mijn nog jonge paard nog wat zenuwachtig is als we onderweg zijn, komt er regelmatig mest aan de zij-en achterkant van de deken. Tijd voor de wasmachine dus.
  Ik heb de deken inmiddels een aantal keer op dertig graden gewassen met een normaal wasmiddel. De deken komt er keer op keer goed schoon uit en na een nachtje op het droogrek is hij alweer droog.
  Ook na een aantal keren wassen is de deken nog diepzwart en de stof blijft ook mooi.

   

  Conclusie

  Wat een fijne deken! Hij ligt goed, neemt goed zweet op en ziet er ook nog eens mooi uit. Hij is dikker dan normale zweetdekens en is mede dankzij de ligging ook goed te gebruiken als staldeken.

  Tip: het halster Performer Fouganza staat erg mooi bij deze deken.

  Interesse in deze deken? Bestel hem online bij Decathlon!

   

  Over Decathlon

  Het van oorspong Franse bedrijf Decathlon heeft wereldwijd inmiddels 1120 winkels in 30 landen. Nederland heeft momenteel 10 winkels en natuurlijk de uitgebreide webshop www.decathlon.nl.
  Ze hebben als doel om sporten voor iedereen toegankelijk te maken. Wil je aan een nieuwe sport beginnen, dan kun je met een minimaal budget superleuke spullen aanschaffen. Hoe meer gevorderd je wordt, hoe meer wensen en eisen je aan producten stelt. Bij Decathlon kun je uit de voeten van beginner- tot topsporter.
  Hun exclusieve passiemerken, zoals ze dat zelf noemen, worden volledig in eigen beheer ontworpen en ontwikkeld. Hierdoor kunnen ze scherpe prijzen hanteren. En wie wil dat nou niet!

  Logo Decathlon

  Decathlon Polar deken- productfoto

   

  Ook interessant

  Reacties

  Reageren

  Je mag nog 500 tekens gebruiken.

  1. Nina

   #1

   Zooo lekker gesponsorde fake recensie. Denken Decathlon en startlijsten.nl echt dat mensen daarin trappen?

   • Robert - Startlijsten.nl

    #1

    Gesponsord of niet, we gaan echt geen onjuiste reviews plaatsen. We hebben de deken ruim een maand geprobeerd en met veel succes. Ook de reacties op de deken via de site van Decathlon zijn positief.
    Je kan er je voordeel mee doen of gewoon een andere deken kopen.

  2. Tess Montauban

   #2

   Deze reactie is verwijderd door de redactie van Startlijsten.nl.

  Nu op de voorpagina

  • Nieuw artikel: Last van wedstrijdspanning?
  Klik hier voor de voorpagina
  Chat