Equitana 2019

dinsdag 11 april 2017 door Robert - Startlijsten.nl
Equitana 2019

Elke twee jaar wordt er in het beurscomplex in Essen (D) een  wereldbeurs voor de paardensporter georganiseerd. We zijn er al een paar keer geweest en het blijft een indrukwekkend evenement.

We kwamen binnen in een grote hal met trailers, vrachtwagens, stallen en alles voor op en om de stal. We waren ons thuis al aan het oriënteren op een nieuwe trailer en hier tijdens deze beurs konden we ons hart nog veel meer ophalen. Wat een mooie technische snufjes, wat een luxe vrachtwagens...

Na deze eerste hal kwamen we in een soort tussenhal, een gang tussen de verschillende hallen. Hier stond een parcours opgesteld voor een terreinwagen. Een hele steile helling waar je als bijrijder van die terreinwagen tegenop mocht rijden. Stoer en eigenlijk best spannend.

Even een hapje en een drankje en maar weer verder. De duitsers weten wel hoe ze de warme hap aan de man moeten brengen! Ow, als je van wijn houdt, kun je je laten verleiden tot de aanschaf van een flinke doos met wijnflessen. Super niet-handig om mee te nemen over de beurs... 

De volgende hal was een hal meer richting de westernkant. Nu ben ik zelf geen westernruiter, maar ik vond het wel erg leuk om eens tussen deze stands door te lopen en om zo eens een kijkje in de 'westernkeuken' te nemen. Verschillende producten, maar ook een kleine rijbaan waar demonstraties gegeven werden.

Na deze westernhal hebben we nog een aantal andere hallen bezocht.
Een hal met producten op het gebied van voeding en gezondheid. Rijen met paardensnoepjes, supplementen, zelf proeven (?), boeken en noem maar op. Verder nog een hal waar allerlei paarden van verschillende rassen stonden, ruitersportartikelen, mennen, toerisme, kleding. En toen we dachten dat we het allemaal wel gehad hadden, konden we ook nog een trap naar boven waar ook allemaal ruitersportartikelen te koop waren. Rijkleding, dekjes, dekens, hoofdstellen, nog meer kleding, nog meer dekjes, etc. De één met nog grotere en meer aanbiedingen dan de andere! De andere met nog een grotere marktkoopman stem dan de één. Ja, ook in het Nederlands!

beurs equitana

Tegen etenstijd hebben we het beursterrein even verlaten en zijn we in Essen een hapje gaan eten. Even weg uit de drukte, even weer opladen.
Want 's avonds mochten we plaats nemen voor de HOP TOP Show. Dit was een show waarin gedanst werd met en door paarden, waarin vier paarden waar één man op stond over een hindernis sprongen, fantastische licht- en muziekeffecten, kortom: een paardenshow vol spektakel! We hebben de kaarten voor dit jaar al gereserveerd! Wil je ook? Check even de data, want het is niet elke avond!

Bekaf was ik toen we 's avonds in ons hotel onder de dekens kropen. Maar wat was het een leuke dag!
De Equitana is eens per twee jaar overdekt in de Messe van Essen. Dit jaar gaan we weer! Een leuke dag uit!
Van 9  t/m 17 maart kun je weer genieten van diverse thema's. Dag van het kind, fokkerij, mensport, sportpaarden en veel meer!

Op de website van Equitana (www.equitana.com) staat het hele programma. Misschien zien we elkaar daar wel!
Toegangstickets kun je ook online kopen. Scheelt je wachten bij de kassa!

 

Ook interessant

 • Op locatie: Starsale Veulenveiling

  Op locatie: Starsale Veulenveiling

  Nederland kent niet veel warme dagen, maar deze week stegen de temperaturen wel naar de 30 graden. Op deze uitzonderlijk warme vrijdagmiddag gingen we onderweg naar Drachten, op naar de Starsale Auctions.

 • SGW - voor de veelzijdige durfal

  SGW - voor de veelzijdige durfal

  Vertrouwen, samenwerking en lef, drie woorden die weergeven wat je bij een cross nodig hebt. Deze veelzijdige discipline wordt steeds populairder onder ruiters op allerlei niveaus. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij een samengestelde wedstrijd? Wij hebben ons hier maar eens in verdiept.

 • Op locatie: Jumping Outdoor Tolbert

  Op locatie: Jumping Outdoor Tolbert

  Woensdag was de aftrap van het concours met de ponyrubrieken. Zo leuk om die blije, guitige pony’s enthousiast door het parcours te zien racen. Racen, dat kunnen ze! Ruitertjes en pony’s als professionele combinaties uitgedost met ouders die zenuwachtig aan de kant staan te kijken. Veel verschillende types in allerlei groottes kwamen aan de start.

 • SGW Oudkarspel

  SGW Oudkarspel

  De wedstrijd is alweer een tijdje geleden, maar het verslag hadden jullie nog van me tegoed: de eerste internationale wedstrijd van het seizoen voor ons, Nina en Binkie, eind april in Oudkarspel Noord-Holland!

 • TREC - een verslag

  TREC - een dag als vrijwilliger

  Van diverse kanten had ik er al eens van gehoord: TREC. Mijn interesse was al snel gewekt, dus besloot ik eens van dichtbij te bekijken wat dat TREC nou eigenlijk inhoudt...

Reacties

Reageren

Je mag nog 500 tekens gebruiken.

 1. ingrid Spit

  #1

  Er gaat een bus op zaterdag 25 maart vanaf parkeerplaats manege de poortbulten in De Lutte vertrek exact 8.15 terugreis vanaf de beurs waarschijnlijk 18.30 uur. Busreis tussen de 12,50 en 15,00 euro (ligt aan aantal opgave's) Entree € 18,00. Opgave's bij ingrid-spit@kagetec.de

Nu op de voorpagina

 • Nieuw artikel: Indoor-Outdoor Cross Exloo
 • TV Vandaag: Roland Grand Slam (Zwitserland)
Klik hier voor de voorpagina

Nieuwste vacatures

Chat